A Fable alkotója az NFT-re fogad, de nem minden vita nélkül: ez Peter Molyneux új játéka

A legendás fejlesztő, Peter Molyneux egy üzleti szimulátoron dolgozik, amelynek saját kriptovalutája a játék gazdaságának alapja.

 

 

Peter Molyneux az iparág egyik legnagyobb alkotója, a Fable-saga és a klasszikus Populous megalkotója, amely az úgynevezett „istenszimulátorok” előfutáraként szolgált, ebben a műfajban pedig a méltán elismert Black & White-tal is meglepett minket. Molyneux azonban nemcsak kétségtelen sikereiről ismert az iparágban, hanem nagyra törő ígéreteiről is, amelyekből nem lett semmi.

A helyzet annyira drámaivá vált, hogy a Theme Park atyja úgy döntött, nem osztja meg többé az ötleteit a videójátékokról, amelyeken dolgozik, mert fenyegetéseket kapott. Mindezekről Marc Rollan számolt be az El Funs cikkében, amelyet a vitatott brit kreatív zseninek szentelt. Peter Molyneux néhány éve már egy új játékon, a Legacy-n dolgozik, amely váratlan irányváltáson ment keresztül.

„A Legacy egy kreatív vállalkozó valóra vált álma…”

„…egy lehetőség a játékosok számára, hogy létrehozzák saját vállalkozásukat, megtervezzék saját termékeiket a különböző lehetőségek közül, miközben olyan üzleti birodalmat hoznak létre, amilyet még nem látott a világ” – így jellemzi a Gala Games hivatalos honlapja Molyneux új játékát.

Molyneux stúdiója, a 22cans szövetséget kötött a Gala Games-szel, hogy új üzletmenedzsment címét a blokklánc, a kriptovaluták és az NFT-k birodalmába vigyék. Ennek érdekében a Legacy saját kriptopénzzel, az Ethereum-alapú LegacyCoin-nal rendelkezik majd, amely a játék gazdaságát fogja alátámasztani.

„Üzlettulajdonosként hozzáférhetsz majd a Legacy Keyshez. Ezeket a tárgyakat kölcsönadhatod másoknak, akik vállalkozást szeretnének indítani a Legacy játékban, így ők lesznek az üzleti partnereid a játékban. A partnerségetek részeként megosztják veled a megkeresett LegacyCoin egy részét.”

A 2022-ben érkező játékban egy sikeres üzletet kell felépíteni és egy birodalmat kell bővíteni a termékek létrehozásából és a hatékonyabb termelésből, egy kisvárosból nagy ipari várossá alakítva. A játék lehetővé teszi majd, hogy egy „Land NFT” tulajdonosa legyünk, ahol a blokkláncon keresztül valós pénzt keresve alakíthatjuk ki üzleti partnerségünket.

Forrás: Gala Games

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu