Egy Star Fox-szerű játék is készülhetett volna a SEGA Dreamcastre

Mindezt viszont egy korábbi SEGA-producer akadályozta meg. És nem is egy kisebb név: Naka Yuji, aki korábban a Sonic-sorozat elindításában volt nagy jelentőségű.

 

Mark Subotnick, egy másik ex-SEGA producer a The Retro Hour Podcast legújabb részében beszélt arról, hogy a Nintendo korábbi nagy riválisán belül voltak olyan projektek, amik akár meg is menthették volna a japán cég konzolos ágazatát. Subotnick a Dreamcast: Where It Went Wrong (azaz hol tért le a jó útról) című epizód vendégeként beszélt arról, hogy a SEGA amerikai ágazata egy Star Fox-szerű játékon, a Geist Force-on dolgozott. Eddig az volt a hivatalos magyarázat, hogy a cég nem bízott a termékben, és a határidők betartása sem ment.

Subotnick szerint Naka Amerikába látogatott a csapatával, hogy az ő stúdiójában körülnézhessenek, és betekintést szerezzenek az eszközeikbe és az engine-be. Sok saját, fenomenális technológiát hoztak létre a tengerentúl, és ő annyira bízott a techben, hogy szerinte a mai napig van pár olyan dolog, amit mások nem tudtak még megvalósítani. Naka nem vette észre, hogy Subotnick csapatából sokan (beleértve a vezető mérnököt) folyékonyan beszélt japánul. Ebből egy kulturális galiba kerekedett ki…

Naka elkezdett japánul beszélni abban reménykedve, hogy senki sem érti meg Subotnick csapatából őt. Arról kezdett beszélni, hogy a Sonic-projektekhez a technológiából mit is emelnének át, majd amint ez a játék megjelenne, mindenkit kirúgnának egy mérnököt leszámítva, aki ismeri a rendszert. Ekkor ezt a személyt áthozták volna Subotnickékhoz, hogy a Sonickal foglalkozzon. Ezt viszont az amerikai producer csapata hallotta és megértette, és bele is lehet gondolni, hogy miként érezték magukat, hiszen akkoriban Naka eléggé erős személy volt a SEGÁn belül (de azóta a Square Enixtől is lelépett, mert a Balan Underworld is… , nagyot bukott).

Ez pedig Subotnick szerint egy láncreakciót indított, így eltávoztak a SEGA amerikai ágazatától. Az ő öt mérnöke is átigazolt máshová, ami ugye egy káros ciklust eredményezett (új emberek alkalmazása, betanítása, a csapat újrakezdése, és mindez időt igényelt), és ebből adódott a Geist Force eltörlése. Ez pedig felvázolja, hogy a SEGA mennyire lenézte az amerikai leányvállalatát a Dreamcast alatt. Naka nemtörődömsége csak hab a tortán, de azért legyünk korrektek: ez csak egyik oldala az érmének…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu