The Wolf Among Us 2: fél évvel játszódik az első rész után

Bár a Telltale Games eredeti formájában már nem létezik, a hagyatékát más stúdiók folytatni fogják.

 

A 2019-es The Game Awardson, tehát már több mint két éve hallottuk, hogy a The Wolf Among Us második évada készülni fog. Azóta eltelt nem kevés idő, és most a WCCFTech a Game Informer új, 342. számából idézett egy interjúból (ez ma már nem az első alkalom). Az interjúalany Nick Herman, az AdHoc Studio társalapítója és vezetője volt, aki amúgy a The Wolf Among Us egyik eredeti rendezőjeként is megfordult a franchise körül.

A karaktereket nem fordítjuk le magyarra, úgyhogy mindenki marad angol nevén, de ettől függetlenül Herman elmondta, hogy Fabletown helyettes polgármesteri posztjának betöltését Snow White magára vállalta, csak ezek után kezdődik a The Wolf Among Us 2. Ezzel közelebb is jutunk a képregények kezdetéhez, de még mindig küszködik főhősünk, Biby. Az eddig megszokott, tipikus tündérmesés gonosz karakterből nehezen tud átrázódni a sheriff, városvédelmező beosztásába.

Ez az évad a nyílt rejtőzködésről (és annak nehézségeiről és kifinomult részleteiről), az új besúgókkal való „törődésről” szól majd, és New Yorkban szerteszét fel fogunk bukkanni, ugyanis a városnak ebben a szezonban sokkal nagyobb szerepe lesz mint az első évad epizódjaiban. A Telltale játékai közül kreatív szemszögből vizsgálva a The Wolf Among Us töltött sok időt „a sütőben” (magyarul? tervezőasztalon), és Herman reméli, hogy a végeredményen ez érzékelhető is lesz.

Herman izgatott, hogy a rajongók felfedezhessék a folytatás új témáit. Jóval inkább egy Fable emberi élményéről lesz szó, így a képregényhez hasonlóan a fantasy kevésbé fogja képviseltetni magát, és ebből adódóan a játékosoknak sok kényelmetlen, már-már piszkosnak is nevezhető döntést kell majd a történet során meghoznia. A Telltale korábban amúgy a Deck Nine-t is felkereste (Life is Strange: Before the Storm, Life is Strange: True Colors), hogy dolgozzon ezen a játékon, de ez nem valósult meg.

Herman szerint a The Wolf Among Us 2 rebootjának elején felkeresték a stúdiót a lehetséges társfejlesztői megoldásokról, de az AdHoc/Telltale gyorsan rájött, hogy annak a tehetséges csapatnak több tér kell egy projekthez, aminek nincsenek egy folytatás által korlátjai és elvárásai (és a Life is Strange: True Colors ezért tényleg eltér az első két résztől, képes volt a formáját hozni).

Ezért is dolgozik a Telltale és a Deck Nine a The Expanse adaptációján közösen, főszerepben Camina Drummerrel.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here sincs 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu