Nincs több játék vezetés közben: A Tesla visszalép és letiltja ezt az opciót

A Tesla 2020-ban vezette be a funkciót az utasok számára lehetővé téve a videojátékok élvezetét

 

 

A Tesla a hétvégén megerősítette egy olyan frissítés bevezetését, amely megakadályozza, hogy elektronikus autóinak felhasználói menet közben játékokat játsszanak. Miután a visszaélések miatt aggódó amerikai hatóságok vizsgálatot folytattak ellene, a vállalat bevezeti az intézkedést.

A járműbiztonsági törvény megtiltja a gyártóknak, hogy olyan járműveket értékesítsenek, amelyekben olyan hibák vannak, amelyek indokolatlan biztonsági kockázatot jelentenek, beleértve az olyan technológiákat, amelyek elvonhatják a járművezetők figyelmét a biztonságos vezetéstől” – áll az NHTSA – az amerikai DGT megfelelője – közleményében, amelyről a helyi média számolt be.

Az NHTSA kontextusba helyezve a dolgot, aggodalmát fejezte ki a Tesla által több mint 580 000 járműben bevezetett Passenger Play miatt, amely egyéb „attrakciók” mellett lehetővé tette, hogy az utasok különböző élményeket „élvezzenek” a gyártó által a műszerfal közepén elhelyezett érintőképernyőn, ami erős figyelemelterelést jelentett a járművezetők számára, akik szintén interakcióba léphettek vele.

Most a Tesla biztosította az NHTSA-t, hogy azonnal frissítést fog terjeszteni, amely letiltja annak használatát, amikor a jármű mozgásban van. Egyelőre nem tudni, hogy a Passenger Play érintett-e bármilyen balesetben.

A Tesla járművek és a videojátékok elég jól kijönnek egymással. Olyannyira, hogy néhány hónappal ezelőtt a vállalat biztosította, hogy az új modell a PS5-höz hasonló teljesítményű lesz, így olyan élményeket élvezhetünk majd, mint a The Witcher 3: Wild Hunt, Cuphead és még hosszan sorolhatnánk.

Forrás: autobild

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu