Nincs idő meghalni: Daniel Craig és a filmkészítő csapat beszél a sokkoló befejezésről

MOZI HÍREK – Daniel Craig végre megtörte a hallgatását a sokkoló No Time To Die befejezéséről. Amióta a No Time To Die a mozikba került, Daniel Craig nem nyilatkozott James Bond verziójának sorsáról, egészen mostanáig.

 

SPOILER FIGYELMEZTETÉS: Ez a történet a jelenleg digitálisan kölcsönözhető és megvásárolható „Nincs idő meghalni” befejezését tárgyalja. Kérjük, ne olvassa el, ha még nem látta a filmet.

Ha a közönség valamit tudott a „Nincs idő meghalni” előtt, akkor az az volt, hogy Daniel Craig ötödik James Bond-filmje – és egyben a 25. (hivatalos) Bond-film – egyben Craig utolsó filmje is a daliás titkosügynök szerepében. Ez első látásra nem volt szokatlan: Az 1962-es „Dr. No” című filmben Sean Connery által megformált Bondot az elmúlt 59 évben hat színész játszotta, így a Bond-filmek a filmtörténet leghosszabb ideig futó filmes franchise-aként örökké életben maradtak.

Amire azonban a legtöbb néző nem számított, az az volt, hogy Craig hogyan zárta le a 007-es ügynökként töltött időszakát.

A filmben a főgonosz, Lyutsifer Safin (Rami Malek) birtokába kerül a Heracles, egy mikroszkopikus fegyver, amelyet a brit kormány arra tervezett, hogy DNS-irányított nanorobotok segítségével egy adott személyt célba vegyen. Ezek ártalmatlanul átjuthatnak bárkiben, gyakran akaratlanul, csupán bőrrel való érintkezéssel, és Safin úgy módosította a fegyvert, hogy egész családok DNS-ét támadja meg. Ami még ennél is rosszabb, hogy titkos szigetén tömeges mennyiségben gyártotta le, azzal a szándékkal, hogy emberek millióit ölje meg.

Mivel a Héraklész ellen nincs ismert ellenszer vagy gyógymód, Bond rakétacsapást rendel el Safin szigetére, majd megküzd Safin egy kisebb hadseregnyi gorillájával, hogy a rakéták elérjék céljukat. Ám ekkor Szafin közbelép, és mindkettőjüket megfertőzi a Heraklész-vírus egy speciális törzsével, amelynek célja, hogy megölje Bond nagy szerelmét, Madeleine Swannt (Léa Seydoux) – és minden rokonát, beleértve Mathilde-ot (Lisa-Dorah Sonnet), a lányát és Bond ötéves kislányát.

Ha Bond elhagyja a szigetet, gyakorlatilag kegyetlen halálra ítélné Madeleine-t és Mathilde-ot, miután a Heracles-vírus elkerülhetetlenül átterjed róluk rájuk. A lehetetlen választás elé állítva Bond marad, és meghal a rakétacsapásban.

Bár James Bond megalkotója, Ian Fleming író a könyveiben már megpróbálta megölni a karaktert, ez az első alkalom, hogy Bond a filmvásznon meghal – ez hatalmas fordulat egy olyan franchise számára, amely abból az ígéretből élt, hogy James Bond mindig visszatér.

Figyelemre méltó módon azonban Bond halála gyakorlatilag érintetlen maradt a filmet látó legtöbb néző számára. Ez legalábbis részben annak köszönhető, hogy Craig, Cary Joji Fukunaga rendező, valamint Barbara Broccoli és Michael G. Wilson régi Bond-producerek hallgatnak a film végéről – egészen mostanáig.

A Variety Streaming Room december elején felvett beszélgetésében Craig, Fukunaga, Broccoli és Wilson először beszélt hosszasan a Craig Bondjának megöléséről szóló döntésről. Az alábbiakban a beszélgetés ezen részének szerkesztett átirata olvasható.

„2006-ban volt. Barbara és én egy autóban ültünk, amikor a Casino Royale berlini premierjéről hazafelé tartottunk. Minden jól ment. Az emberek imádták a filmet. Úgy tűnt, hogy lesz esélyem legalább még egy folytatásban szerepelni. Azt kérdeztem Barbarától: „Hány filmre kell még jelentkeznem?”. […] Ő azt mondta: „Négyre”, én pedig azt mondtam: „Ó, rendben. Megölhetem őt az utolsóban?” Nem köntörfalazott, azt mondta: „Igen”. Így aztán ott helyben megegyeztem vele, és azt mondtam: „Ebben a szellemben akarom csinálni'” – mesélte Craig, aki csak a filmben tudta elképzelni James Bond-karrierje végét. Hogy miért? Mert úgy akarta lezárni a dolgot, hogy amikor ő távozik, bárki átvehesse tőle a stafétabotot.

A díjkiosztó szezon Q&A többi részét – többek között azt, hogy a filmkészítők hogyan használták fel a James Bond-filmek gazdag történelmét a „Nincs időnk meghalni” forgatásához, a díszlettervezéstől és a zenétől kezdve a forgatókönyvön át az alakításig – január 6-án mutatjuk be.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu