Két játék is milliós eladásokat ünnepel

Egyikük sem a Microsofthoz, azon belül is az Xbox Game Studioshoz kapcsolódik, így az egyik játék a Sony Interactive Entertainment (vagy pontosabban a PlayStation Studios) alkotása, a másik pedig a Nintendóhoz és a Koei Tecmóhoz kapcsolódik…

 

A Sony is része a Consumer Electronic Show 2022-nek, azaz a CES-en képviselteti magát a cég, ami magával hozott egy olyan bejelentést is, amiről a nap folyamán még szó esik a hírekben. A cég viszont a sajtókonferenciáján bejelentette, hogy a Sucker Punch Productions játéka lassan közelít a 10 milliós, kerek szám felé. A Ghost of Tsushima ugyanis már több mint nyolc millió példányban kelt el, beleértve a lemezes és digitális értékesítéseket is.

Elég rég volt már, amikor utoljára hallottunk a Ghost of Tsushimával kapcsolatban eladási eredményeket: 2020. november 12-én közölte ugyanis a Sony, hogy a PlayStation 4 egyik utolsó nagy exkluzív játéka átlépte az öt milliós küszöböt. Úgyhogy közel 14 hónap telt el azóta, és ennyi idő alatt még három millióval nőtt az eredmény, amiben eredménye volt a tavaly augusztus 20-án PlayStation 5-re és PlayStation 4-re kiadott Ghost of Tsushima: Director’s Cutnak (amiben az Iki-sziget plusz helyszínt és tartalmat hozott magával). A franchise-ból készül egy filmadaptáció is.

Beszéljünk akkor a másik milliomosról is: a Koei Tecmo közölte (szintén a Twitteren), hogy a Hyrule Warriors: Age of Calamity, japán elnevezésével élve musou műfajú játék négy millió példányban kelt el fizikai és digitális értékesítéseit tekintve. A játék Nintendo Switch-exkluzív, hiszen a The Legend of Zelda IP-je ötvöződik a Dynasty Warriors „egy játékos ezernyi ellenfél ellen” stílusával. Ez nem olyan nagy adat, de maga a műfaj sem annyira mainstream.

A 2020. november 20-án elrajtolt játékról legutóbb tavaly április 26-án hallottunk eladási adatokat. Akkor 3,7 millió példánynál tartott a Hyrule Warriors: Age of Calamity, így kicsivel több mint nyolc hónap alatt 300 ezerrel növekedett az eladási adat. Nem véletlenül mondjuk, hogy a játék stílusa már-már niche kategóriába esik.

Forrás: Gematsu, Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu