A Batman rendezője szerint a film majdnem olyan lesz, mint egy horror

MOZI HÍREK – A rendező azt is megismételte, hogy ez a film a Batman nyomozói aspektusára akar koncentrálni.

 

 

A The Batmanben horrorisztikus elemeket is találhatunk majd. Bár az nem újdonság, hogy a Sötét lovag történetekben megpróbálnak ijesztőbb és nyugtalanítóbb elemekkel is próbálkozni, úgy tűnik, hogy a DC és a Warner Bros. új filmjében a horror lesz a hangvétel kulcseleme.

A héten a Movie Maker magazin egy hosszabb cikket közölt A Batmanről, és ebben amellett, hogy Robert Pattinson ismét tisztázta, hogy a szerepért való edzéssel kapcsolatos megjegyzései csak viccnek szánta, és Matt Reeves rendező a cselekmény néhány elemét is kifejtette. Konkrétan Reeves jelezte, hogy az egyik fő javaslata a The Batmanhez az volt, hogy olyan történetet készítsen, amely a Gothamben tapasztalható korrupcióval foglalkozik.

Olyan történetet akartam csinálni, amelyben Gotham korrupciója az egyik legfontosabb aspektusa a történetnek, mert Gotham egy beteges hely” – magyarázta Reeves. „Bruce kétségbeesetten próbál változtatni. Őszintén szólva még mindig csapdában van, érzelmileg még mindig csonka tízéves kora óta, mert ez egy olyan trauma, amin nem lehet túljutni: szemtanúja lenni a szüleid meggyilkolásának azon a helyen.”

Persze, az ötlet, hogy Bruce Wayne a szülei meggyilkolása által megsebzett ember legyen, nem újdonság, és inkább a Batman-mítosz egyik alapeleme. Ilyen értelemben Reeves számára sem idegen, de világossá teszi, hogy ezt a traumát és a denevér bűnüldözési keresztes hadjáratát arra akarja felhasználni, hogy a karakter híres detektíves oldalát hozza elő.

„Ez az ötlet, hogy egy hely korrupt, és te megpróbálsz az árral szemben úszni, hogy harcolj ellene és változtass valamit, a Batman kvintesszenciája. És ezeknek a noir történeteknek a középpontjában szinte mindig a nyomozó áll, nem igaz? És ezért ő a világ legnagyobb detektívje. És így ez a történet, amellett, hogy majdnem horrorfilm, thriller és akciófilm, a lényege szerint nagyon is detektívtörténet. Nagyon narratív. Ez egy történet egy helyről, amely korrupt” – mondja.

És talán az interjú egyik legkülönösebb elemeként Reeves kifejtette, hogy ez a feltevés lehetővé teszi, hogy A The Batman”majdnem horrorfilm, thriller és akciófilm legyen, lényegében”, ugyanakkor „ez egy detektívtörténet is”. Amint arra a filmről eddig elhangzottak alapján következtetni lehet, ezek a horrorisztikus és rejtélyes elemek Batman és a Riddler konfliktusának köszönhetően jönnek majd létre, és ezt maga Reeves is megerősítette.

„A film alapfeltevése az, hogy a Riddler egyfajta majdnem Zodiákus gyilkos módra formálódik, és nagyon prominens személyiségeket gyilkol Gothamben, akik a társadalom oszlopos tagjai” – magyarázta a rendező. „Ezek állítólag törvényes személyiségek. A polgármesterrel kezdődik, aztán onnan fokozódik. A gyilkosságok nyomán pedig kiderül, hogy ezek az emberek nem azok, akiknek mondták magukat, és kezdjük felismerni, hogy van valamiféle összefüggés. Így aztán, akárcsak Woodward és Bernstein, Gordon és Batman is megpróbálja követni a nyomokat, hogy a klasszikus detektívtörténet módjára megpróbáljon értelmet találni a dolognak.”

A Batman március 3-án kerül a mozikba.

Forrás: latercera

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu