A The Batman rendezője szerint Kurt Cobain inspirálta Robert Pattinson Bruce Wayne-jét

MOZI HÍREK – Matt Reeves szerint Bruce Wayne morcos kinézete a készülő The Batmanben Kurt Cobain és a Nirvana hatására alakult ki.

 

 

Annyira nem meglepő a Kurt Cobain-hatás mostani elismerése, elvégre már a tavalyi első trailer zenéje is a Nirvana „Something in the Way” című száma volt. Mindenesetre Reeves nemrég az Empire-nek nyilatkozva beszélt arról, miért Pattinson kapta meg Bruce Wayne szerepét, és kitért az új stílusra, ami az ikonikus szuperhős aktuális inkarnációval jár. Sokkal kevésbé hasonlít arra a kifinomult playboyra, akinek Bruce-t általában a Batman-filmekben ábrázolják, és Reeves szerint ez a zord külső Kurt Cobain és a Nirvana filmre gyakorolt hatásának köszönhető.

„Amikor írok, zenét hallgatok, és amikor az első felvonást írtam, feltettem a Nirvana ‘Something In The Way’ című számát. Ekkor jutott eszembe, hogy ahelyett, hogy Bruce Wayne-nek a korábban látott playboy-változatát csinálnánk, legyen egy másik verzió, aki átment egy nagy tragédián, és visszahúzódóvá vált. Így kezdtem el kapcsolatot teremteni Gus Van Sant Az utolsó napok című filmjével, és azzal az ötlettel, hogy Kurt Cobain fiktív változata egy ilyen hanyatló kúriában él.”

Az utolsó napok ugyan nem egészen életrajzi film, de nagyban befolyásolja Kurt Cobain és a néhai rocker élettörténete. Reeves azt is elmondta, hogy Pattinson a Safdie fivérek Jólét című filmjében nyújtott alakításával keltette fel a figyelmét, és látta, hogy ez jól passzol Bruce Wayne azon verziójához, amit a Batmanben elképzelt.

„Abban a filmben tényleg érezni lehetett a sebezhetőségét és a kétségbeesését, de érezni lehetett az erejét is.”

„Úgy gondoltam, hogy ez egy nagyszerű keverék. Megvan benne az a Kurt Cobain-dolog is, amikor úgy néz ki, mint egy rocksztár, de azt is érzed, hogy akár egy remete is lehetne.”

Robert Pattinson is beszélt az Empire-nek a karakteréről. A színész megjegyezte, hogy Bruce „elbújt” ebben a világban, messze nem az a sármos társasági ember, aki más Batman-történetekben volt. Ahogy Pattinson magyarázza, Bruce „mindenféle kis szerkezeteket és dolgokat építgetett, csak Alfreddal. És még Alfred is azt hiszi, hogy megőrült.”

Ez a Bruce Wayne egy kicsit magányosabbnak tűnik, de az előzetesek már ízelítőt adtak a Selina Kyle-lal (Zoe Kravitz) való személyes kapcsolatáról. A The Batmanben feltűnik még Paul Dano mint Riddler, John Turturro mint Carmine Falcone, Colin Farrell mint Pingvin és Jeffrey Wright mint James Gordon. Andy Serkis is szerepel Bruce komornyikjaként, Alfred Pennyworthként.

Ráadásul nem Robert Pattinson lesz az egyetlen Denevérember, akit jövőre a mozivásznon láthatunk, sőt! Három Batmannel is találkozhatunk majd, hiszen Michael Keaton és Ben Affleck is Bruce Wayne-változatot játszik majd a The Flashben.

Az új The Batman 2022. március 4-én kerül a mozikba, a járvány miatta többszörös halasztás után.

Forrás: Empire Magazine

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu