The Batman: kiszámolták, mennyi bevételt hozhat a nyitóhétvége, elképesztő a szám!

MOZI HÍREK – A The Batman jövő hónapban kerül a mozikba, és a jelenlegi előrejelzések szerint a COVID-időszak előttihez mérhető nyitóhétvégét jósolnak a filmnek.

 

Nagy várakozás előzi meg Robert Pattinson közelgő szuperhősfilmjét. A denevérember legújabb kalandjánál komoly jegybevételre számítanak: a Box Office Pro korai becslései most 150 millió dolláros nyitóhétvégi bevételt jósolnak a filmnek, amikor március elején a mozikba kerül. Összehasonlításként ez az előrejelzés a filmet egy szintre hozza a Marvel Kapitányhoz, amely 2019-ben március környékén került a mozikba, és jóval a 2021-es év számos filmje, például a Fekete Özvegy és más Marvel-filmek fölé helyezi, kivéve a Pókember: Nincs visszaút című filmet.

A film, és ami még fontosabb, a főszereplő bejelentése óta a közvélemény véleménye a Bruce Wayne és bűnüldöző alteregójának szerepére választott Robert Pattinsonról jelentősen megváltozott, és a film iránti várakozás minden egyes új klip és trailer megjelenésével egyre nagyobb lett. A film mostanra a 2022-es év várható legtöbb bevételt hozó filmjei közé került, és sok ellenzőt sikerült elhallgattatnia, még mielőtt a film premierje megtörtént volna. A sok közösségi média megosztásnak és az azt követő kommenteknek köszönhetően egyértelműnek látszik, hogy a rajongók rendkívül pozitívan állnak ahhoz, amit a trailereken keresztül eddig láthattunk Pattinson Sötét Lovagról alkotott filmjéből.

Míg Christopher Nolan Sötét Lovag-trilógiája Batman eredettörténetét dolgozta fel, ahogy azt sok korábbi nagy iteráció is tette, Matt Reeves kifejezetten kerülte, hogy bármilyen eredettörténeti szekvencia szerepeljen benne, mivel szerinte ezt már túl sokszor megcsinálták. Ehelyett úgy érezte, hogy sokkal érdekesebb lenne, ha a karakter pályafutásának egy sokkal korábbi szakaszát mutatná be. Korábban így nyilatkozott: „Túl sokszor láttuk már. Úgy éreztem, hogy ez a történet legjobb változata, amit meg tudtunk csinálni, hogy igazolni tudjuk, hogy legyen egy újabb Batman. Mindig kell egy ok, és számomra kezdettől fogva ez volt a küldetés”.

A The Batmanben rengeteg ambíció van, a szereplőgárda sok ismerős arcot tartalmaz a Batman-történetekből, köztük a Macskanőt, a Riddlert, a Pingvint, Carmine Falconét és még sok más híres karaktert. Ez eddigi információk alapján mindannyiuknak kellő időt akarta biztosítani, hogy a filmvásznon szerepeljenek, ami azt eredményezte, hogy a film 176 perces, és ezzel minden idők leghosszabb Batman-filmje lesz. Bár Reevesnek így nyilvánvalóan rengeteg mozgástere van arra, hogy elmesélje a kívánt történetet, vannak, akik úgy vélik, hogy az epikus játékidő árthat a filmnek, mivel korlátozza a moziban naponta vetíthető vetítések számát. Mivel azonban ugyanazon a héten nem érkezik konkurens film, ez valószínűleg nem lesz túlságosan káros hatással a filmre.

Ha már itt tartunk, The Batmannek nem csak a saját sikere számít, hanem potenciálisan annak a nagy befektetésnek is, amit a Warner Bros. a két tervezett spinoff sorozatba és a lehetséges folytatásokba fektetett a jövőben. Reeves-nek és a Warnernek választaniuk kellett, hogy a játékidő visszafogása, vagy egy részletes, összetett és teljes történet elmesélése mellett döntsenek, amely a közönség számára is vonzóvá teszi a címszereplő új kalandját és egyértelmű volt a rendező és forgatókönyvíró, illetve a stúdió számára is, hogy az utóbbi lehetőséget választják.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu