Chris Hemsworth játssza a főgonoszt a Mad Max: Furiosa című filmben

A Marvel-sztár Chris Hemsworth a hírek szerint a remekül elnevezett gonosztevőt fogja játszani a közelgő Mad Max folytatásban, a Furiosában.

A Marvel-sztár Chris Hemsworth a hírek szerint a közelgő poszt-apokalipszis utáni folytatásban, a Mad Max: Furiosa című filmben fogja játszani a főgonoszt. A Blank Check with Griffin & David című podcastben jelent meg a The New York Times riportere, Kyle Buchanan, aki a Blood, Sweat & Chrome című könyvet is írta: The Wild and True Story of Mad Max: Fury Road” című könyvét, elárulta, hogy a Thor: Szerelem és mennydörgés színésze fogja játszani az antagonistát George Miller rendező előzményfilmjében. Hemsworth karaktere ráadásul a Mad Max torz világához tökéletes nevet kap.

„Chris Hemsworth lesz a főgonosz, akit úgy hallottam, hogy Dr. Dementusnak hívnak”.

Ezek a részletek egybevágnak egy korábban kiszivárgott casting felhívással, amely Chris Hemsworth Furiosa karakterét „Dementus”-nak nevezte el, és egy „30-40-es éveiben járó” férfiként írta le, aki „lélegzetelállítóan jóképű”. „Angyali arccal rendelkezik, amelyet egy mély homlokseb okozta sebhely, amelyet fényes krómkapcsokkal varrtak össze”, Dr. Dementus szerepe minden bizonnyal úgy hangzik, hogy Hemsworthnek lehetősége lesz néhány jelenetlopásra. Hasonlóan ahhoz, ahogyan a gonosz Billy Lee szerepében tette Drew Goddard rendező Bad Times at the El Royale című filmjében.

A Mad Max: Furiosa a címszereplő lázadó harcost követi majd, akit a 2015-ös Mad Max: Fury Road című, kiemelkedő akciófilmben ismerhetett meg a közönség, és a karakter eredetét tárja fel, jóval azelőtt, hogy Immortan Joe hadijárművének inspiráló kezelője lett volna, és összefogott volna a Tom Hardy által alakított Mad Max Rockatanskyval. George Miller visszatér, hogy társíróként, rendezőként és producerként is részt vegyen a projektben, hosszú ideje Oscar-jelölt produceri partnere, Doug Mitchell oldalán.

A Furiosa körüli egyéb részletek olyan szűkösek, mint a guzolén a Mad Max sivatagi tájain, de Miller elárulta, hogy az előzményfilm több éven keresztül fog játszódni. „Nem egy nagy, epikus filmet akartam készíteni” – mondta Miller. „Ez egy történet, amit el akartam mesélni. De mint kiderült, csak egy csomó különböző jelenetből áll. Az egyetlen dolog, amit elmondhatok róla, hogy a Fury Road három nap és két éjszaka alatt történt, de ez egy saga. Sok éven át tart. Szóval rengeteg különböző elem van benne.”

 


Anya Taylor-Joy fog Furiosa szerepébe lépni a Mad Max spinoffban

 

Az utolsó éjszaka a Sohóban és A vezércsel sztárja, Anya Taylor-Joy veszi át a kora újkori Furiosa szerepét a Fury Road sztárjától, Charlize Therontól. „Lenyűgözött George Miller hihetetlen elméje. Nehéz szavakba önteni. Annyira alázatosnak és hálásnak érzem magam” – mondta a színésznő Furiosa szerepének átvételével kapcsolatban. „Azt hiszem, az első dolog, amire gondoltam, az volt, hogy ‘Annyira izgatott vagyok, hogy ilyen keményen dolgozhatok’. Az elkötelezettségnek azt a szintjét, amit azok mutattak, akik előttem voltak, igyekszem megfelelni. Ez nagyon izgatottá tesz. Annyira tisztelem ennek az őrült világnak és a karakterek ezen gyűjteményének az alkotóit. Izgatottan várom, hogy igazán keményen dolgozzak.”

Chris Hemsworth ugyanilyen izgatottan csatlakozik a franchise-hoz, a színész a Mad Maxot „a csúcspontnak és az egyik legfőbb oknak nevezte, amiért belevágtam a történetmesélésbe”. Hihetetlenül izgalmas, hogy nem csak az eredeti látnok, George Miller rendezője leszek, hanem Furiosa eredettörténetében is részt vehetek. Hatalmas tiszteletem George-nak, Melnek, Charlize-nak, Tomnak és az összes szereplőnek és stábtagnak, akik segítettek felépíteni ezt az epikus világot. Mindent megteszek majd, hogy folytassam a filmes vagányság hagyományát.”

A Mad Max: Furiosa forgatása várhatóan hamarosan elkezdődik, a bemutató dátuma pedig 2024. május 24. lesz.

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines - including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu