Indiana Jones 5: hivatalosan is befejeződik a forgatás

MOZI HÍREK – Az Indiana Jones 5 producere, Frank Marshall bejelentette, hogy a Harrison Ford által vezetett folytatás forgatása befejeződött.

 

Az Indiana Jones 5 forgatása lezárult. Miután éveket töltött a fejlesztési pokolban, és többszörös késéssel és egyéb problémákkal küzdött a gyártás során, a közelgő folytatás forgatása most már hivatalosan is lezárult. A hír egyenesen Frank Marshall producertől származik, aki a Twitteren tette közzé a bejelentést egy „Indy” kalap képével, amelyet a stábtagok és a stáb kaptak ajándékba. A bejelentő posztot alább nézhetitek meg.

A készülő film, amelynek még nincs hivatalos címe, a 2008-as Indiana Jones és a kristálykoponya királysága után az Indiana Jones-sorozat ötödik része lesz. A korai tervek szerint közvetlenül a film megjelenése után készült volna egy újabb film, de az ötödik filmet hosszú évekig nem tudták elindítani. 2016-ban a Disney bejelentette, hogy 2019-ben mutatják be az Indiana Jones 5. részét, Steven Spielberg rendezésével és Harrison Ford visszatérésével a főszerepben.

A különböző késések azonban megakasztották az Indiana Jones 5 megjelenési terveit, egyre jobban hátrébb tolva a filmet. 2020-ra Spielberg lemondott a rendezői posztról, bár producerként továbbra is a projektben maradt. Ez vezetett ahhoz, hogy James Mangold lett a rendező, aki szintén megváltoztatta a kreatív terveket, mivel új forgatókönyvet írt Jezzel és John-Henry Butterworth-szel, akivel már Az aszfalt királyainál is együtt dolgozott. Spielberg mellett Frank Marshall, Kathleen Kennedy és Simon Emanuel a producerek.

„Megértem az óvatosságot, átélem” – posztolta Mangold 2021-ben a Twitteren, utalva az Indiana Jones-rajongók aggodalmaira, amelyek egy új rendezővel az élen felmerültek. „Nem tudom, hogy boldoggá teszlek-e titeket. De a csapatom és én szétdolgozzuk magunkat, hogy valami jót csináljunk. Mi magunk csodáljuk az eredetiek nagyszerűségét. Remélem, ha majd valódi képeket láttok, azok jobban fognak tetszeni nektek, mint a bokrokból készült paparazzi felvételek.”

Harrison Ford természetesen visszatér Indiana Jones, a mozi legnépszerűbb régésze szerepében. Mellette a franchise új szereplői Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Thomas Kretschmann, Boyd Holbrook, Shaunette Renee Wilson, Toby Jones, Antonio Banderas és Oliver Richters lesznek.

 

Az Indiana Jones 5 nagyszerűnek ígérkezik, Mads Mikkelsen szerint

 

A rajongóknak várniuk kell, hogy meglátják, hogyan alakul a film, de Mads Mikkelsennek nagy dicséretet mondott a forgatókönyvről. Tavaly Mikkelsen azt mondta, hogy a folytatásban „olyan nagyszerű történetmesélés” van, és hogy a film minden, amit remélt.

„Nagyon, nagyon izgatott vagyok miatta” – mondta a színész. „A minap újra megnéztem Az elveszett frigyláda fosztogatóit, annyira jól sikerült és annyira elbűvölő, és annyira nagyszerű történetmesélés. Szóval igen, nagy megtiszteltetés, hogy részese lehetek annak a franchise-nak, amin együtt nőttem fel… Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy megengedték, hogy elolvassam a forgatókönyvet. És igen, minden olyan volt, amire vágytam, szóval ez egyszerűen nagyszerű volt.”

Az Indiana Jones 5 a tervek szerint 2023. június 30-án kerül a mozikba.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu