Ausztrál búcsúra kényszerült a RimWorld

Hiába volt digitálisan 2013 óta elérhető Ausztráliában is az űrkolónia-szimulátor, a konzolos verzió felborított mindent.

 

A RimWorld 2013-ban jelent meg, és eddig nem nagyon volt probléma vele Ausztráliában sem, de most már az ausztrál korhatár-besorolással foglalkozó bizottságnak is meg kellett vizsgálnia, ugyanis a játékból jön egy lehetséges konzolos kiadás, amiből adódóan fizikai változat is jöhet, így a boltok polcain is ott viríthat a Ludeon Studios terméke. Ahhoz pedig ugye kell egy korhatáros besorolás, különben nem lehet szó ilyen értékesítésről.

És a játék nem kapott értékelést: a bizottság elutasította a RimWorld értékelését, így az hivatalosan nem is lehet „odalenn” forgalomban, ugyanis az értékelő csoportnak nem tetszett, hogy „miképp foglalkozik a játék a szexszel, a kábítószer használatával és függőségével, a bűnözéssel, a kegyetlenséggel, az erőszakkal, vagy olyan elfogadhatatlan fenoménákkal, amik a moralitás, az illendőség és szabályszerűség tekintetében elfogadhatatlan lehet az értelmes felnőtteknek”. Ezért nem kapott még csak felnőtteknek szóló értékelést a RimWorld.

Csak ez azt jelenti, hogy az idáig gond nélkül elérhető PC-s verziót is kirúgja az ausztrál piacról! A Ludeon Studios, a játék fejlesztőcsapata a Steamen azt írta, hogy nem számítottak a Steames kiadás érintettségére, mert hasonló esetekben (és itt az amúgy kiváló Disco Elysiumot hozták fel a ZA/UM-tól) az elutasított besorolású kategória a konzolos kiadások számára nem jelentette automatikusan a PC-s, Steames változat betiltását is. Persze akinek már megvan a könyvtárában a játék, gond nélkül hozzá tud férni a megvásárolt termékhez, de a Steam-oldal elérhetetlen lett az országból. Az egész ott lesz teljesen érthetetlen (sőt, mondjuk ki: feleslegesen hülye adminisztráció!), hogy a RimWorld weboldaláról továbbra is meg lehet közvetlenül vásárolni ajátékot.

A Ludeon bocsánatot kért, hogy mennyire hirtelen jött a betiltás, és ha esetleg frusztrációt okoztak vele, és már dolgoznak azon, hogy mihamarabb mindenkinek elérhető legyen a RimWorld, ám még ők sem tudják, hogy pontosan mennyi ideig fog tartani a folyamat. Talán tisztázni kéne, hogy a be nem sorolt kategória pontosan milyen kitiltást jelent (csak lemezes/fizikai, bolti kiadás? digitális is?).

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu