A Parents TV Council elítéli a Disney+ kísérletét a Daredevilhez és a The Punisherhez hasonló R-besorolású tartalmak streamelésére

Nem tetszett a Szülői Televízió és Médiatanácsnak (PTC) a Disney+ azon ötlete, hogy TV-MA és R-besorolású tartalmakat streameljen, amelyek közé tartozik például a Netflix Defenders című sorozata is.

 

 

A Szülői Televíziós és Médiatanács (PTC) már a Daredevil, a The Punisher és más, a Netflix által gyártott Marvel tévésorozatok 2022. március 16-i debütálása előtt elítélte a Disney+-t. A Defenders-univerzum hat sorozatának (Daredevil, Jessica Jones, The Punisher, Luke Cage, Iron Fist, The Defenders) mindegyike tartalmaz Mature Audiences Only (csak felnőtteknek szóló) tartalmakat, ami miatt ártalmasak lehetnének gyermekek számára. A PTC a múlt héten az HBO Euphoria című sorozatát is kifogásolta, mivel az „durván felelőtlen” a meztelenség, a kábítószer-használat és a gyermekbántalmazás grafikus ábrázolása miatt. Ugyanígy vélekednek a Defendersről is.

Korábban a Disney+ családbarát vonzereje miatt nem rendelkezett PG-13-nál magasabb besorolású tartalommal; ez az első kísérletük az érettebb tartalmak streamelésére. A PTC nemrég figyelmeztette a Disney+-t a TV-MA használata miatt, mondván, hogy ezzel „tönkreteszi a márkáját”. Tim Winter, a PTC elnöke közleményben fordult a streaming szolgáltatóhoz:

„A Walt Disney Company több mint 98 éve a családbarát kifejezés szinonimája, nem tudok elképzelni az amerikai történelemben olyan vállalatot, amely jobban a szülők és családok támogatására – és pénztárcájára – épült volna. A vállalat névadó platformja, a Disney+ logikusan családbarát streaming szolgáltatásként hozta forgalomba magát, és a szülők bíztak abban, hogy a Disney pontosan ezt fogja nyújtani. A Disney+ számára vadul „márkán kívülinek” tűnik, hogy TV-MA és R-besorolású programokat ad hozzá ehhez a platformhoz, állítólag az előfizetési bevételek növelése érdekében. Mi lesz a következő lépés, élő sztriptízelőadások a Disney World Fantasylandjében?”

A PTC dühös a Disneyre; ez azonban meglehetősen indokolatlan volt. Ennek ellenére Winter reméli, hogy lépésükkel növelni fogják az előfizetők számát. Továbbá azt állítja, hogy a Disney tönkreteheti hatalmas örökségét, ha explicit tartalmakat közvetít, ahogy más streaming platformok teszik.

„Miközben tapsolunk a Disney+-nak, amiért javított a szülői felügyeletén, az MA és R-besorolású tartalmak puszta jelenléte sérti a családok bizalmát, és könnyen lehet, hogy teljesen elfordulnak tőlük. Nincs szükség arra, hogy a Disney+ versenyezzen a más streaming platformok explicit tartalmaival. A Disney már most is versenyelőnyben van egy olyan streaming platformmal, amely a legbiztonságosabb a családok számára. A TV-MA-besorolású műsorokba való betörése örökre beszennyezi a családbarát koronáját.”

A Disney+-on múlik, hogy szigorúbb szülői felügyeletet iktatnak-e be, de úgy tűnik, a PTC rosszul ítélte meg a streamingszolgáltató szándékát ezzel kapcsolatban.

2020-ban a Disney megvásárolta a Netflix Marvelverse jogait, amely most Defenders Universe néven fut, de maguk a sorozatok továbbra is a Netflixen találhatóak. Március 1. után azonban a Daredevil, a Jessica Jones és a többi Marvel film hamarosan a Disney+-on is streamelhető lesz. Ezzel párhuzamosan a Disney+-on debütál Deadpool, Punisher, Penge és más Marvel-karakterek, akiket korábban túl erőszakosnak tartottak a platformhoz.

Éppen emiatt a Defenders sorozatok erősen cenzúrázva lesznek az erőszak és a meztelenség tekintetében az olyan versenytársakhoz képest, mint az HBO Max Peacemaker című sorozata. Ez legalább több lehetőséget ad a szülői felügyelet tiltakozására.

Az ABC Agents of S.H.I.E.L.D. az összes korábbi Netflix-sorozattal együtt 2022. március 16-án érkezik az Egyesült Államokban a Disney+-ra.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu