Daredevil-hírek: Charlie Cox megerősítette, hogy visszatér; a sorozat a Disney+-ra költözik

MOZI HÍREK – Charlie Cox megerősítette, hogy hamarosan visszatér Daredevilként az MCU-ban – de mégis mit jelenthet a Marvel Daredevil Disney+-ra költözése a hős számára?

 

 

A Pókember: Nincs hazaút című filmben (nagyrészt) közönségsikert aratott cameóját követően a Daredevil sztárja, Charlie Cox a Marvel igazságosztójának további kalandjait lengette be, elárulva, hogy tudja, hamarosan jön valami. A Radio Timesnak nyilatkozva Cox azt állította, hogy nem sokat tud arról, mi következik Matt Murdock számára, de biztosította a rajongókat, hogy mindenképpen vannak jövőbeli megjelenések a láthatáron.

„Tudok valamit. Nem tudok sokat, de tudom, hogy lesz még valami.”

Bár állítása szerint nem sokat tud a Daredevil jövőbeli terveiről, Charlie Cox nem az első színész lenne, aki nevetségesen szemérmesnek tűnik, ha a Marvel Moziverzumról van szó. Arról persze fogalmunk sincs, hogy a színész titokban tartja-e a dolgokat, vagy tényleg a stúdió tartja a sötétben, de egyelőre elég kielégítő a tudat, hogy Charlie Cox szuperhősének iterációja visszatér.

 

Daredevil a Disney+-on?

 

Úgy néz ki tehát, hogy Daredevil és társai a Disney+ felé tartanak, hogy új fejezetet kezdjenek. Nézzük, mit jelenthet ez a lépés!

A Daredevil valami különlegeset kínál az MCU-nak, olyat, amit az univerzumban egyetlen más film vagy sorozat sem tud felmutatni. Továbbra is a Disney egyik legsikeresebb és legtartalmasabb története, amely a nézettség erőteljes megugrását látta, miután a szeretett Charlie Cox meglepetésszerűen megjelent Peter Parker védőügyvédjeként a Pókember: Nincs hazaút című filmben.

 

 

 

 

A rajongók nem is várhatták volna jobban a Daredevil további részeit a sorozat megsemmisítő törlése után, de a Daredevilben az a különleges, hogy szinte annak ellenére menő, hogy Marveles. Hála annak, hogy a Netflixen készült az időközben feloszlott Marvel TV címke alatt, a Daredevil Netflixes otthona megadta neki azt a szabadságot és teret, amire szüksége volt ahhoz, hogy nyers, durva és zord, mélyen filozofikus és szedett-vedett, és, nos, emberi legyen. Zseniális volt, hogy a még mindig fejlődő Marvel akkoriban úgy döntött, hogy a Netflix zászlaja alatt felnőtt, élesebb tartalmakat készít.

A Daredevil alapvetően három emberről szól – Matt Murdochról és barátairól, Foggy Nelsonról és Karen Page-ről. Hibákat követtek el, igyekeznek megbirkózni a sokszor gyengítő személyes problémáikkal, kísértéseikkel és bűneikkel éppúgy, mint a társadalmi és politikai körülményekkel, amelyek között élnek.

Nem hivalkodó, nem csillogó, és nem is mindig hősies. Ez a valóság. És félelmetes.

A Daredevil zordsága olyan bensőségességet és emberséget adott neki, amit a rajongók nagyon remélik, hogy a Disney+-on való új otthona és a bizonytalan kreatív jövője ellenére is megmarad.

A Daredevil olyasmit adott a nézőknek, amit a karakterekben és a történetben épp olyan erősen láthattak, mint ahogyan magukban is láthatják nap mint nap: a könyörtelen igényt, hogy bármi is legyen az embernek, bárhol is legyen, jobbá tegye magát.

 

Mit fog most csinálni a Disney a Daredevillel?

 

A Disney-nek különböző lehetőségei vannak a karakterrel kapcsolatban a továbbiakban. Maga Cox is kijelentette, hogy a Daredevil kapcsán valami más kerül a rajongók képernyőjére, amit úgy is lehet értelmezni, hogy pusztán több Daredevilre számíthatunk, vagy pedig teljesen új formában láthatjuk majd a karaktert. Vagy mindkettő! Cox azt is kifejtette, hogy szívesen összeállna más filmes Marvel-hősökkel és -karakterekkel, hasonlóan ahhoz, ahogyan rövid ideig Peter Parkerrel is tette.

Továbbá arról egyelőre nincs hír, hogy Elden Henson és Deborah Ann Woll, akik Matt barátait, Foggyt, illetve Karent alakítják, vajon a jövőbeli Daredevil-projektekben is visszatérnek-e a megnyerő és befolyásos szerepükhöz.

Vincent D’Onofriót valószínűleg a Marvel Sólyomszem című sorozatában való szereplése után láthatjuk majd visszatérni a kritikusok által elismert Kingpin, Murdoch ellenpólusának és fő antagonistájának szerepében.

A bonyolult hősiesség és az összetett gonoszság, a kaotikus jó és a törvényes gonosz ilyen találkozása elég ahhoz, hogy bármelyik rajongó hátán végigfutjon a hideg.

 

 

 

 

A 3. évad ikonikus fináléjában Daredevil kijelentette, hogy Kingpin, annak ellenére, hogy Murdoch mennyire meg akarta törni morális kódját és megölni Fisket, nem teheti tönkre Daredevil identitását, mint irgalmas ügyész. Ezzel véget ért egy sokáig gyötrelmes vitapont Murdoch pszichéjében, miszerint talán vannak emberek, akiket egyszerűen nem lehet megváltani. Ezzel egy erőt adó és létfontosságú filozófiai pontot tűztek a táblára a nézők számára, hogy a saját életünkben, bár hihetetlen megpróbáltatásokkal szembesülhetünk, azok nem határozhatnak meg minket. A tragédia és a gonoszság nem fogja lebontani azt, hogy kik vagyunk és mit képviselünk, ha úgy döntünk, hogy ellenállunk.

A Disney folytathatná a történetet azzal, hogy a Daredevilből egy új filmes franchise-t csinálna, és egyszerűen megtalálná a módját annak, hogy ne kelljen elszámolnia a PG-13-as besorolással, amely oly sok Marvel-filmet köt össze. PG13-as besorolás alatt kétséges, hogy a Daredevil ugyanolyan NYC-s vérrel, hittel és igazsággal foglalkozna, mint amilyet az eredeti sorozat oly dicsőségesen hirdet. A Disney+-on a várva várt Holdlovag szellemében a filmet is meghosszabbíthatnák, amely előzetesen TV14-es besorolást kapott. A trailer alapján ez némileg több felnőtt tartalomnak ad majd otthont, mint az olyan sorozatok, mint a Loki vagy a Sólyomszem. Csak éppen nem valószínű, hogy ez utóbbi a Disney útja Cox közelmúltbeli, inkább mozi-centrikus megjegyzései alapján.

 

Miért aggódnak a rajongók a Daredevil jövője miatt?

 

Mámorító volt együtt sikítani a többi elkötelezett Daredevil rajongóval a moziban tavaly decemberben? Az biztos, hogy az volt. Vajon még félelmetesebb lenne, ha Daredevil Thorral vagy Vandával csevegne, és néhány fejlett űrlénnyel harcolna az űrben? Talán, de ez sokkal kevésbé lenne formáló, felidéző és mélyreható, mint látni egy átlagos embert rendkívüli körülmények között. Murdoch a New York-i járdát döngeti, mindent megtesz, hogy barátságokat és kapcsolatokat építsen, miközben mindent feláldoz, hogy segítsen a szomszédjának, amikor senki más nem akar.

A Daredevil és a The Defenders többi része hamarosan elhagyja a Netflixet, és várhatóan inkább a Disney+-on lesz elérhető.

Forrás: Radio Times, Screen Rant, Empire Online

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu