Első három konzolos akciójátékáról beszél a NetEase Games

A Tencent mellett a NetEase a másik nagy kínai techcég, ami a nemzetközi játékiparban terjeszkedik elég erős tempóban.

 

A NetEase például a Bungie-ba, a Behaviour Interactive-ba és a Quantic Dreambe is befektetett, de felvásárolták Suda51 stúdióját (Grasshopper Manufacture), továbbá a Yakuza-sorozat alkotóját, Nagoshi Toshihirót is el tudták csábítani a SEGÁtól (így a Ryu Ga Gotoku Studio helyett új, saját csapatot hozott létre a NetEase alatt). Ezeken túl új stúdiókat is létesítettek Montrealban (ami Észak-Amerika egyik legfontosabb helyszínévé avanzsált a játékiparban), de a Sakura Studiót se felejtsük Guangzhouban és Tokióban.

A Sakura bejelentett három projektet. Az első egy egyjátékos akció-RPG lesz, amiben a karakterünk a játékmenet során fejlődik, és új játékélményeket kap, ahogy a történet kibontakozik. Egy melegebb világban játszódó, fényes atmoszférával rendelkező alkotásról van szó. Ebben az aktív karakterek aktívan fognak részt venni. Három dimenziós hatással hozzák létre a pályákat, aktívan kihasználva az Unreal Engine játékon belüli assetstreamelését. A környezet létrehozását úgy hozzák össze, hogy egy szemmel a jövőbeli tartalmi kiterjesztésekre (DLC-k…) koncentrálnak. Egy eseménykezelő és egy szövegmenedzselő rendszer is készül, és a jövőre figyelnek az egésszel.

A második egy új stílusú harci játék, talán verekedős lesz. Aztán a harmadik egy nagyobb méretű, kooperatív akciójáték lesz. Ez prototípus állapotban van éppen, tehát még messze van a finistől. Egy új, eredeti IP-ről van szó, és egy új játékrendszert is megvalósítanak, hogy eddig nem látott, kooperatív játékmenet is lehessen ebben a játékban. Az ellenségeknek a mesterséges intelligenciájához köthető eszközökön dolgoznak. Egy japán veterán stáb mellett egy lelkes kínai csoport is dolgozik ezen a projekten.

A Sakura Studio 2020 júliusában alapult. Hiába telt el több mint másfél év azóta, a NetEase továbbra is aktívan keres embereket ide, úgyhogy emiatt ne nagyon számítsunk rövid időn belül a három játék egyikére sem. Ezeknek még bőven kell idő.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu