Fontos döntést hozott a Far Cry 3 és Watch Dogs 2 veterán fejlesztője, mindenkit sokkolt vele!

Patrick Plourde neve leginkább a Child of Light, a Watch Dogs 2, a Far Cry 3 és a Rainbow Six Vegas játékoknak köszöhetően vált ismertté.

 

 

Az Ubisoft az iparág egyik legnagyobb videójáték-gyártó cége, a Far Cry és sok egyéb sikeres franchise birtokosa, és mint ilyen, vannak olyan alkotói, akik hosszú éveken át dolgoztak az iparág etalonjain. Tavaly az Assassin’s Creed művészeti igazgatója 16 évnyi cégnél töltött idő után hagyta ott az Ubisoftot, hogy csatlakozzon a Jade Raymond által vezetett Haven Studioshoz.

Ezúttal Patrick Plourde, a Child of Light, a Watch Dogs 2 és a Far Cry 3 kreatív igazgatója búcsúzott az Ubisofttól közel 20 év után. Mint azt a VGC megosztotta, Plourde azt tervezi, hogy saját, független kreatív tanácsadó céget alapít majd, miközben szoros kapcsolatot tart fenn egykori vállalatával.

Plourde saját független tanácsadó cégéből fog együttműködni az Ubisofttal

„R6 Vegas, AC, FC3, CoL, WD2…. Megtiszteltetés volt mindenkivel együtt dolgozni a Ubi-nál ezeken a nagyszerű játékokon” – írta Plourde a Twitter-fiókján. Az Ubisoft az Axiosnak küldött üzenetében a cég megerősítette, hogy bár a kreatív távozik a cégtől, tanácsadóként fog dolgozni néhány kreatív igazgatóval.

Stephen Totilo, az Axios újságírója a Twitteren megjegyezte, hogy bár Plourde nagy játékokon dolgozott, az A Better Ubisoft, amely epizódok miatt feljelentette a céget, szintén vádolta Plourde-ot, de az Ubisoft azt mondta, hogy a kreatív távozását a „függetlenedés iránti érdeklődés vezérelte”. Plourde távozása a cégtől felmondó dolgozók sokaságát gyarapítja, amit maguk a fejlesztők neveztek el a Nagy Exodusnak.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu