PlayStation VR2-re dolgozik a Firewall Zero Hour-t fejlesztő stúdió: folytatás?

A First Contact Entertainment egy, hivatalosan még be sem jelentett játékon dolgozik. Csak nem a Firewall Zero Hour második részét készíti a stúdió?

 

A Twitteren Faizan Shaikh osztotta meg, amit Damoun Shabestari, a First Contact Entertainment egyik rendezője megosztott a LinkedIn profilján. Itt olvashatjuk, hogy a Firewall Zero Hour mellett a Solaris OffWorld Combaton is dolgozott (ami egy újabb VR-játék, csak ez a PlayStation VR mellett az Oculus Questre, az Oculus Quest 2-re és az Oculus Rift S-re is elkészült… igaz, ezeket már Metának kéne hívni, mert Zuckerbergék kivezetik a régi brandnevet), most pedig egy PlayStation VR2-es valami alakul a kezei alatt. Közben a Firewall Zero Hour kilencedik szezonjánál, az Operation Rogue Tide-nál tart; ennek tartalmi bővítéséért is felelős.

Az időzítés talán nem véletlen. A First Contact Entertainment több állásajánlattal rendelkezik, és a pozíciók jellemzésében megemlítik, hogy a virtuális valóság következő generációján dolgoznának az új alkalmazottak. Két teljes idejű állásuk van, amire jelentkezni lehet. Az egyik a pályatervezői posztra szól, a másik pedig a küldetéstervezői pozícióba viheti a sikeres jelentkezőt. Előbbinél kiemelték, hogy a VR következő generációjának megalkotása során felmerülő kihívásokat kell a sikeres jelentkezőnek legyűrnie.

A Firewall Zero Hour 2018-ban jelent meg, és a PlayStation VR egyik legerősebb alkotásának tekinthetjük. A Metacriticen jelenleg egy 1-100 skálán 79-es átlagpontszámmal rendelkezik, ami egy VR-játéknak nem rossz eredmény, pláne nem egy olyannak, aminek technológiája mellett a PC-s riválisok (Meta Quest/Rift, HTC Vive, Valve Index…) szinte pillanatok alatt elhúztak. Ezért is készül a második generációs PSVR, és nemrég írtuk, hogy 2023-ra átcsúszhatott a megjelenése. A PlayStation 5 mellé tervezett új headsetre nem lenne rossz ötlet a Firewall Zero Hour folytatásának megvalósítása, hiszen a rajongók és a média is jó néven venné ezt a tervet.

Ha a Horizonból is készül valami új PlayStation VR2-re (ezt a Guerrilla Games és a FireSprite közösen valósítja meg), akkor miért is ne?

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu