Alex Kurtzman elárulta, melyik film volt „élete legnagyobb bukása”!

MOZI HÍREK – Az Universal Dark Universe-ének a bukását is okozta Alex Kurtzman 2017-es filmjének hatalmas csődje.

 

A filmes univerzumok sikerét tervezte meglovagolni az Universal is, amikor 5 éve elindította a Dark Universe sorozatát. Ebben a világban Dr. Jekyll, Frankenstein, a Farkasember és a Múmia kalandjait követhettük volna. 2017-ben nyitott a sorozat a Tom Cruise főszereplésével készült Múmiával, de a fogadtatás annyira negatív volt, hogy ezzel az egész Dark Universe projekt is megbukott. A stúdió azóta önálló filmekkel igyekszik életben tartani a szörnyeit.

A Múmia korábbi változatai mind sikeresek voltak. 1932-ban a Boris Karloff-féle feldolgozás, és 1999-ben a Brendan Fraser főszereplésével készült változat egyaránt sikert aratott. A legutóbbi reboot azonban nem mérhető az elődökhöz, anyagi és kritikai szempontból egyaránt bukás volt. A tervekben további folytatások és spinoffok szerepeltek, és erre lett is volna lehetőség, gondoljunk csak a Russell Crowe által alakított Henry Jekyll által vezetett titkos társaságra, de ezekre már nem fog sor kerülni.

Alex Kurtzman is tisztában van a bukással, úgy érzi, hogy ez a legrosszabb, amit valaha is tett. A The Playlistnek a következőt nyilatkozta:

„Hajlamos vagyok azt a nézetet vallani, hogy a sikereidből semmit sem tanulsz, a kudarcaidból pedig mindent megtanulsz. És valószínűleg ez volt életem legnagyobb kudarca, mind személyesen, mind szakmailag. Körülbelül millió dolgot sajnálok emiatt, de ugyanakkor annyi ajándékot is kaptam tőle, ami kimondhatatlanul szép. Nem lettem rendező, amíg meg nem csináltam azt a filmet, és nem azért, mert jól rendezett volt – hanem mert nem volt az.”

„Nézd, ha megnézed a történelmet, és megnézed azokat az embereket, akik csodálatos dolgokat alkottak, mindegyikük ugyanazt a történetet fogja elmondani, hogy egy kudarc után jött a felívelés, ezért most hálával tekintek vissza rá. Eltartott egy darabig, amíg eljutottam idáig, de az életem jobb lett tőle.”

A Dark Universe bukása ellenére a stúdió nem adta fel a szörnyes témát. A 2020-as A láthatatlan emberben a H.G. Wells-történet horrorként jelenik meg, elhagyja a klasszikus sztereotip elemeket, és helyette egy új, friss megközelítést hoz, ami siker is lett. Ez a siker további hasonló filmekre bátorította a stúdiót.

Jelenleg A farkasember új változata készül Ryan Gosling főszereplésével. Ezen kívül a Renfield című horrorkomédia forgatása nemrég fejeződött be, ebben Nicolas Cage alakítja Drakulát. Dolgoznak egy James Wan által rendezett Van Helsing-filmen, és egy lehetséges Frankenstein menyasszonya-projekten, amelyben talán Angelina Jolie is szerepet kaphat. Nagyjából 10-12 film van a készültség különböző állapotában, amelyek mind 30-as és 40-es évek karaktereire épülnek.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu