Nintendo Switch Online: 3 Mega Drive játékkal bővített; NES-szivárgás? [VIDEO]

Az Észak-Amerikában SEGA Genesis néven megjelentetett Mega Drive-játékok bejelentése hivatalos, de a 8-bites, hazánkban inkább „sárgakazettás” (bootleg, azaz kalóz) NES esetében szivárgásról számolhatunk be.

 

Kezdjük a hivatalos részletekkel. A SEGA konzoljára és a Nintendo 64-re kiadott játékokat csak a drágább, a Nintendo Switch Online + Expansion Pack előfizetéssel érhetjük el. A kínálat három játékkal bővült. A Shining Force II egy hardcore fantasy RPG, a Sonic the Hedgehog Spinball egy flipperjáték, míg a Space Harrier II egy shoot’em up műfajú alkotás, így műfajilag komoly változatosságot hozott el a kicsi, de mégis korrekt frissítés. A játékok már elérhetőek a nagy N online szolgáltatásán, így rájuk nem kell várni: már most is neki lehet ülni ezeknek.

De térjünk át az alap előfizetéssel is elérhető NES-játékokra. A Twitteren lett kitárgyalva egy kiszivárgott NES Online applikáció, amiben nem csak a jelenleg eérhető összes játékot találhatjuk meg, hanem azokat is, amik (legalábbis jelenleg!) nem képezik a kínálat részét. Pac-Man, Tetris, Galaga, Mega Man (ebből több is), Castlevania 1-2, Kung Fu, Lode Runner, Spelunker… úgyhogy lehetnek itt még erős frissítések. Aztán közölt a szivárogtató (Kaitlyn Molinas) egy összehasonlítást a jelenlegi és a kiszivárogtatott applikáció között.

Utóbbinak 2019 októberi keltezése van, és az azóta kiadott játékok többnyire le is követték a hivatalos listát, amiből ki lehet következtetni, hogy a Nintendo előre tervez a Nintendo Switch Online játékkínálatának bővítésével, és emiatt lehet bízni abban, hogy a Capcom és a Konami egyik nagy franchise-ának 8-bites eredete valóban eljuthat a hybrid konzol szolgáltatására (akár már az idei év folyamán, ki tudja…?)

Nemrég írtunk arról, hogy Game Boy (Color) és Game Boy Advance játékokkal bővíthet a Nintendo Switch Online, így valószínűleg ott is már jó ideje kőbe véste a japán cég, hogy mikor, mivel fogja frissíteni „a kapcsoló onlájnt”. Azért a végén megemlítenénk, hogy a szivárgás NEM hivatalos, de nagy eséllyel hihetőnek tekinthető ebben az esetben.

Forrás: Gematsu, VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu