Game Boy és Game Boy Advance játékokkal bővül a Nintendo Switch Online?

Lehet, hogy kiszivárgott a nagy N terve a NES, SNES, N64 és SEGA Mega Drive/Genesis játékok utáni következő platformokkal kapcsolatban.

 

Egy 4chan felhasználó állítólag egy Nintendo Switch fejlesztőkészletből osztott meg négy fájlt. Kettő közülük NSP (Nintendo Submission Package) formátumú volt, a harmadik pedig egy 7z (7zip) archívum volt. Utóbbiban pedig két NCA (Nintendo Content Archive) fájl volt található. A két NSP fájl a Sloop nevű Game Boy Advance emulátorrá áll össze, míg a két NCA fájl a 7z-ben a Hiyoko néven futó Game Boy emulátort tartalmazza. A játékok maguk különálló applikációknak tűnnek.

Mindkét emulátor a Nintendo európai kutató és fejlesztési részlege által tanúsított aláírással rendelkezik. Ez egy párizsi leányvállalat, ami a Wii U Virtual Console-jához a DS és a Wii emulátorokat fejlesztette, de ők álltak a NES Classic és a SNES Classic minikonzolok emulátorai mögött is. A Super Mario 3D All-Starshoz is volt egy kis közük, ugyanis a francia fővárosban található csapat volt felelős a GameCube emulációs technológiájáért.

Ez a felhasználó több képet közölt az emulátorokról Twitteren, míg ez az archívum egy, már törölt fiókból videós anyagot is mutat. Egy harmadik user pedig egy játéklistát is publikált. A csillaggal jelölt játékok korábban a ROM mappában voltak, de a kiszivárgott buildben nem voltak jelen. Ez lenne a GBA-s lista: Astro Boy: Omega Factor, Car Battler Joe*, Castlevania: Aira of Sorrow, Castlevania: Circle of the Moon*, ChuChu Rocket!*, Drill Dozer, Fire Emblem: The Sacred Stones, F-Zero: Maximum Velocity, Game & Watch Gallery 4, Golden Sun, Golden Sun: The Lost Age, Gunstar Super Heroes, Harvest Moon: Friends of Mineral Town*, Kingdom Hearts: Chain of Memories*, Kirby and the Amazing Mirror, Koro Koro Puzzle Happy Panechu!*, Kuru Kuru Kururin, Lufia: The Ruins of Lore*, Mario & Luigi: Superstar Saga, Mario Golf: Advance Tour Mario Kart: Super Circuit, Mario Party Advance*, Mario Tennis: Power Tour, Mario vs. Donkey Kong, Mega Man Battle Network 5 – Team ProtoMan*, Mega Man Battle Network 2, Mega Man Zero 3, Metroid Fusion, Metroid: Zero Mission, Mr. Driller 2, Ninja Five-O, Pokemon Mystery Dungeon: Red Rescue Team*, Pokemon Pinball: Ruby & Sapphire, Super Mario Advance 4: Super Mario Bros. 3, Super Robot Taisen: Original Generation, Tactics Ogre: The Knight of Lodis, Wario Land 4, WarioWare, Inc.: Mega Microgames!, Yoshi’s Island: Super Mario Advance 3, illetve The Legend of Zelda: The Minish Cap. A Game Boy/Game Boy Color lista ehhez képest semmiség: The Legend of Zelda: Link’s Awakening DX, Qix, Super Mario Land, illetve Tetris.

ModernVintageGamer (aki YouTube-os, emellett a Nightdive Studiosnál és a Limited Run Gamesnél is dolgozik) megkérdőjelezte a hitelességet, ugyanis az emulátorok EZ-Flash kazettákra utalnak, és azokat a Nintendo illegális játékmásolóként kezeli, de OatmealDome szerint a Github repository, amit a kérdéses Nintendo-részleg használ, 2020. augusztus 7-én adta hozzá az EZ-Flash kazetta képfájlját, és az illető neve és email címe listázva van. Bár technikailag lehetne ilyesmit imitálni, ahhoz sok idő és erőfeszítés kéne. A GBA-emulátor kódjában viszont olyan jelek is vannak, hogy a Panasonic vietnámi kirendeltsége társfejlesztő volt…

Ez az egész arra utalhat, hogy bővülhet a Nintendo Switch Online. Az Eurogamer és a Nintendo Life is arról írt szeptemberben, hogy a GB, GBC platformokkal tervezett a nagy N a Switch Online bővítéséve kapcsolatban, viszont más retro platformokban is gondolkodtak. Ezután jött az N64/Mega Drive-os bővítés bejelentése. Valami készülhet akkor…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu