A Switch-es Game Boy játékok állítólag kompatibilisek lesznek az N64-gyel!

TECH HÍREK – Egyre több jel és utalás jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy a Switch Online Game Boy játékok kompatibilisek lesznek az N64-gyel, természetesen a Nintendo Switch Online keretei között.

 

Emily Rogers Famiboardon megjelent posztja azt állítja, hogy a Nintendo kísérletet tett arra, hogy emulálja az N64 és a Nintendo Switch Online-on lévő Game Boy játékok közötti kapcsolatot:

„A Nintendo több N64-es játékot is tesztelt a Game Boy-kompatibilitás érdekében. Még 2021 szeptemberében beszéltem arról, hogy a Pokémon Stadium az egyik ilyen lehetséges játék”.

A Pokémon Stadium sosem jelent meg Virtual Console-on, ennek ellenére egy tweet szerint ez a játék is bekapcsolódhatna az „összekötős programba”, ugyanis a tweet szerint lehet a Game Boy játékokból N64-re importálni pokémonokat, a Nintendo Switch Online esetében pedig ez ugyanígy lehetséges lesz, pontosabban elméletben benne van a pakliban.

Rogers mellett LuigiBlood adatgyűjtő is megerősítette, hogy a jelenlegi N64 Switch Online alkalmazás kódjában valóban van utalás a Transfer Pak támogatásra, csakhogy nem a játékok kódolásában, hanem a ki-be kapcsolást illetően. A MondoMega nevű adatközlő is hasonló hírekkel állt elő, állítása szerint több, mint 40 játék szerepel (akár hivatkozásként is) a kiszivárgott Game Boy Advance emulátor fájlokban.

Na de futni fognak ezek a játékok a Game Boy Nintendo Switch Online szolgáltatáson? Erre még nem érkezett senkitől sem egyértelmű válasz. Egyelőre mindenfele inkább csak találgatások vannak a közösségi médiában keringő, kiszivárgott emulátor fájlokkal kapcsolatban. Amit tudunk, hogy két ilyen Switch emulátor neve szerepel köztük, a „Hiyoko” (Game Boy-hoz), illetve a „Sloop” (Game Boy Advance-hez).

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu