PlayStation Plus: a váltási menetrend; bővül a szolgáltatás nálunk!

A négy fő régióban a Sony négy eltérő időpontban ejti meg a váltást, ami eléggé furcsa, ugyanis közel egy hónap alatt zajlik le az egy előfizetési szintről a három kategóriás modellre történő átugrás.

 

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon közölte, hogy a PlayStation Plus átalakítása először az ázsiai piacon indul el május 23-án, ám Japán nem tartozik az első körös váltásba. Japánban a váltás június elsején történik meg. Ezután az amerikai kontinensen jön a csere a jelenlegi egy szintű előfizetésről a három kategóriás modellre. Arrafelé június 13-án érkezik a váltás. Európa lesz a legutolsó a sorban, és nálunk június 22-étől jön a változás. Emiatt kérdéses még, hogy a PlayStation Plus májusi és főképp a júniusi játékai miként módosulhatnak. (Lehet, hogy ettől függetlenül csak két játék lesz már mind a két hónapban?)

De nem csak ez a módosulás. További országokban lesz lehetőségünk a jelenleg PlayStation Now néven futó szolgáltatást elérni, hogy a felhőből futtassuk a játékokat. Összesen harminc országban lesz jelen a Sony a Google Stadia és az Xbox Cloud Gaming riválisának nevezhető technológia (ami nagy eséllyel a Microsoft Azure szerverparkját használja a két cég közötti megállapodásnak köszönhetően). Az új országok: Bulgária, Horvátország, Csehország, Görögország, Magyarország, Málta, Lengyelország, Ciprusi Köztársaság, Románia, Szlovákia, illetve Szlovénia.

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója a blogposztban azt írta, hogy ezen a nemzetközi terjeszkedésen azért dolgoztak, hogy rugalmas lehetőségeket, minőségi játékokat és nagyobb értéket adjanak az előfizetőknek, és már csak hetekre vagyunk a nemzetközi átalakítás első fázisától. Megköszönte a PlayStation-közösségnek a folytatólagos támogatást, és majd többet is megosztanak, ahogy közelítünk a rajthoz.

Tehát még egy kicsit várni kell a régebben már taglalt, három kategóriájú PlayStation Plusra, de az már hivatalos, hogy hamarosan Magyarországon is elérhető lesz a PlayStation Now, így az Xbox Cloud Gaming és a Google Stadia új riválist kap hazánkban.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu