Talán mégsem lesz annyira „mobil-exkluzív” a Diablo Immortal?

Habár eddig úgy tűnt, a Diablo Immortal csak mobilokon lesz elérhető, a Blizzard gyorsan meggondolta magát.

 

 

Ahogy tegnap beszámoltunk róla, a Blizzard feldobta a Diablo-rajongók délutánját a Diablo Immortal megjelenési dátumával. A vállalat ragaszkodott ahhoz, hogy a játék kizárólag Android és iOS mobilokra jelenik meg, és különös hangsúlyt fektetnek arra, hogy az RPG-akciót az érintésalapú birodalomba hozzák. Ma azonban egy extra (hivatalos) bejelentéssel lepett meg minket: az élmény PC-s játékosok számára is elérhető lesz.

„Úgy gondoltuk, hogy támogatni fogjuk [PC-n is], de megerősítjük, hogy ez egy mobiljáték” – Mike Ybarra

Miért gondolta meg magát a Blizzard? A válaszhoz csak annyit kell tudni, hogy a fejlesztő ismeri a játékosait, és ezért nem áltatja magát. Ezt a vonalat követve Mike Ybarra, a Blizzard elnöke a Twitteren magyarázta el a váratlan döntés okait: „Tudtuk, hogy az emberek úgyis emulálni fogják, és hogy a Windows 11 valóban lehetővé teszi ezt az Androiddal, ezért úgy gondoltuk, hogy támogatjuk [PC-n], de megerősítjük, hogy ez egy mobiljáték.”

Ezt a Blizzard weboldalának egyik cikke is megerősíti, bár ők is felhasználják a helyet arra, hogy elmagyarázzák a Diablo Immortal legfontosabb jellemzőit PC-n. A fejlesztők biztosítják, hogy az élmény ugyanaz lesz, mint a mobil ökoszisztémában, de a PC-s felhasználók számára kényelmesebb konfigurációval. Így a billentyűzet és az egér hagyományosabb használatára számíthatunk, egy olyan perifériákhoz és eszközökhöz igazított interfészre, amely minden Diablo-rajongó számára ismerős lesz.

A Diablo Immortal megjelenése körül sok kétség merült fel a legutóbbi késés után, de a Blizzard azzal az ígérettel akarta megnyugtatni a közösséget, hogy a játék 2022-ben fog megjelenni. A játékosoknak minden bizonnyal van okuk arra, hogy felbátorodjanak a hír hallatán, hiszen a Diablo Immortalról szerzett első benyomásaink alapján még több akcióra és fantáziára számíthatunk…

Forrás: Blizzard.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu