Kirúgtak egy orosz eSport csapatot egy DotA 2-es versenyből a Z miatt! [VIDEO]

Ivan „Pure” Moskalenko szerint véletlen volt a mostanában nem patinásan hangzó szimbólum lerajzolása a minitérképen, de ettől függetlenül a Virtus.pro csapatából kitették a szűrét.

 

Az egész Virtus.pro csapat diszkvalifikációban részesült egy kvalifikációs bajnokságról, így az ESL One Stockholm Majoron nem lesz ott az eSport-csapat, miután Pure a DotA 2 minitérképén az ukránok ellen indított háború révén hírhedtté vált szimbólumot rajzolta (majd gyorsan összefirkálta azt). A Yahoo szerint ez az ügy egy elődöntős meccs szünetében történt a Mind Games ellen, és itt a Virtus.pro álnévvel (Outsiders) volt jelen, hogy ezzel meg tudják kerülni az ESL által az orosz eSport-csapatokra kiszabott kitiltást. Néhány másodpercig tisztán kivehető volt a betű, de talán Pure csapattársai a büntetéstől félve gyorsan lereagálták ezt.

Pure kihangsúlyozta, hogy semmilyen politikai szándék sem volt a Z betű mögött. A lent megtekinthető második videóban (az első mutatja magát a cselekedetet a játékban) azt nyilatkozta, hogy hosszú szünet volt, és a csapattársaival beszélgetett, ő meg rajzolt a minitérképen. Amikor észrevették, hogy pontosan mit is hozott össze a DotA 2-ben, gyorsan megpróbálták ezt álcázni és elrejteni. Nem akart senkit sem megbántani, és mindez pusztán egy baleset volt. A szervező, a BTS (Beyond the Summit) a Twitteren leírta, hogy az Outsiders (azaz a kérdéses orosz eSport csapat) ki lett zárva a kvalifikációs bajnokságból, és a Mind Games visszamenőleges hatással győztesként lett kihirdetve a meccsen, ahol ez a Z betű felbukkant. Minden további mérkőzés, ahol az Outsiders/Virtus.pro részt vett volna, szintén el fog maradni, és később egy frissített menetrendet fognak közölni.

Pure, aki tavaly novemberben csatlakozott a Virtus.pro-hoz, nem úszta meg szárazon: ki lett rúgva a csapatból. A büntetés mértékét sokkolónak tekinti az eSport-csapat. A Valve-nak egyfajta történelme van az ilyen büntető cselekedetekkel, de egy teljes csapat kizárása egy DPC-bajnokságból, miután egyetlen játékos a minitérképen rajzolt valamit, eddig példátlannak tekinthető. Minden cselekedetnek van következménye, függetlenül attól, hogy akarva vagy akaratlanul történt meg, állítja a Virtus.pro, ami eddig is minden gyűlölet ellen fellépett az eSportban, és ezért felbontották Pure szerződését, ugyanis tette a nemzetközi eSport-társadalomban is jelentősen károsította a kapcsolatukat a többiekkel.

Tény, hogy az egyenes vonal, egérmozgatás, egyenes vonal gyakori szokott lenni, de azért ez nem egy egyszerű történet.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu