Miért nem készülhetett el Danny Boyle zseniálisan őrült James Bond-filmje? A rendező válaszolt

MOZI HÍREK – Danny Boyle szerint a producerek „egyszerűen elvesztették a bizalmukat” a Bond 25 víziójában, amely a mai Oroszországban játszódott volna, a 007-es eredetét kutatva.

 

 

Danny Boyle, a Trainspotting és a Gettómilliomos (meg sok más) legendás rendezője 201 8-ban szerződött a 25. James Bond-film projektjére régi forgatókönyvíró partnerével, John Hodge-dzsal együtt.

„Emlékszem, azon gondolkodtam, hogy >>Tényleg bele kéne keverednem a franchise-okba? Mert nem igazán akarnak valami mást<< – mondta Boyle az Esquire UK-nak. „Azt akarják, hogy egy kicsit felfrissítsd, de ne igazán kérdőjelezd meg, mi pedig valami mást akartunk csinálni vele.”

Boyle később visszalépett a filmtől, mivel az a hír járta, hogy a Barbara Broccoli producer Eon Productions cége nem hagyta jóvá Boyle állítólagos terveit a Daniel Craig által játszott Bond megölésére. Miután azonban Cary Fukunaga átvette a végül 2021-ben bemutatott film direkcióját, Bondot ugyanez a végzet érte.

Boyle nemrég részletezte, hogy mi is volt az eredeti cselekménye.

„Furcsa módon – ez most nagyon aktuális lett volna – az egész Oroszországban játszódott, ahonnan Bond természetesen származik, a hidegháború idejéből” – magyarázta a Pistol-széria rendezője. „A mai Oroszországban játszódott, és visszanyúlt az eredetéhez, és egyszerűen elvesztették, hogy is mondjam… elvesztették a bizalmukat benne. Igazán nagy kár volt.”

A Nincs idő meghalni megtekintése után Danny Boyle dicsérte Hodge forgatókönyvíró „csodálatos” ötletének felhasználását Bond gyermekének beépítésére. Boyle azonban nem lát személyes jövőt a franchise-ban: „Nem hiszem”, mondta arra a kérdésre, hogy vállalná-e a következő rész irányítását.

Mégis, Boyle felvetette a Bond szereposztását, a Tönkretehetlek-sorozattal befutó Paapa Essiedu-t vagy Robert Pattinsont említve, megjegyezve, hogy a legutóbbi Batman színésze „nagyszerű Bond lenne”. A producerek azt is megjegyezték, hogy Idris Elba, Tom Hardy, Henry Cavill és Jacob Elordi is szóba került a szerepre.

Mark Tildesley, a Bond produkciós tervezője korábban a Total Filmnek elmondta, hogy Danny Boyle elvetett forgatókönyve „rendkívüli” volt, és bár bizonyos cselekményi aspektusok még nem teljesen koherensek, Boyle-nak a jövőbeni Bond-projekteknél is ott kell lennie a képben.

„Sajnos Danny zseniálisan őrült, bolondos ötletei nem igazán illeszkedtek ahhoz, amit [a producerek] Barbara [Broccoli] és Michael [G. Wilson] terveztek” – mondta Tildesley.

„Pedig határozottan jó dolog volt. De talán majd máskor. Meggyőzöm Barbarát, hogy újra megpróbáljuk Dannyvel. [Volt] néhány rendkívüli ötlete, csak egy kicsit össze kellett őket szedni.”

Danny Boyle azonban kitart a döntése mellett, hogy nem vesz részt híres franchise-okban, annak idején azt mondta a Metrónak, hogy ez az átkozott produkció (már, a James Bond-mozija) teljesen elfordult a blockbusterektől.

Forrás: Esquire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu