Reggie Fils-Aimé: a Nintendo nem hagyta maga mögött az F-Zero-t

Eközben az Egyesült Államokban a Nintendo Switch már lehagyta a PlayStation 4 eladásait, holott a nagy N platformja három évvel kevesebbet volt eddig a piacon…

 

Az F-Zero Climax volt a futurisztikus versenyzős játéksorozat utolsó tagja. Ez GBA-ra jött ki 2004-ben, kilenc hónappal azután, hogy Reggie Fils-Aimé, a Nintendo későbbi amerikai elnöke, csatlakozott a japán céghez. Azóta már elhagyta a Nintendót, és most az önéletrajzos könyve miatt tart egy turnét a sajtóban; most a VentureBeatnél fordult meg, és itt azt mondta, hogy a cég egyszerűen nem rendelkezik innovatív ötletekkel, amik kapcsán vissza tudná hozni az F-Zerót, de úgy gondolja, hogy a nagy N már valószínűleg kísérletezik pár koncepcióval, amiből kialakulhat a visszatérés.

Amíg ő a Nintendónál dolgozott, a fejlesztők mindig kísérleteztek az eltérő játékmenetbeli stílusokkal, és azt is szem előtt tartották, hogy miképp alkalmazhatnának egy egyedi élményt egy már létező franchise-ukhoz, vagy esetleg egy új IP-hez. Szerinte valahol a kyotói fejlesztői központjukban egy fejlesztő biztos olyan ötlettel foglalkozik, ami az F-Zeróhoz köthető lehetne. Úgy látja, hogy egy cég sosem hoz határozottan olyan döntést, hogy egy franchise-ot tovább már nem támogat; amíg ő ott volt, ez biztosan így volt.

Tavaly Imamura Takaya, az F-Zero karakter- és járműtervezője azt nyilatkozta, hogy mindig is van ötlete a sorozat feltámasztására, de egy nagy, új ötlet nélkül ezt nehéznek tekinti. A francia Gamekultnak pedig még 2012-ben mondta Miyamoto Shigeru, hogy az első, SNES-re elkészült rész óta több részt is megélt a sorozat, de nem nagyon fejlődött eközben, és megkérdezné a francia Twitteres szavazóktól (akik az F-Zerót hiányolták a leginkább), hogy miért ez a véleményük, mert nem tudta, hogy mi az, amit a Nintendo még nem csinált meg a franchise körül. Szóval Fils-Aimé gondolatmenete nem egyedi.

Az amerikai NPD Group áprilisi jelentése szerint a Nintendo Switch az Egyesült Államokban már le is hagyta a PlayStation 4 élettartamra kivetített értékesítéseit, miután áprilisi és 2022-es rekordokat is döntött a hybrid platform. Pénztermelés esetében a PlayStation 5 húzta be a hónapot (a Switch példányszámban nyert), az Xbox Series pedig mindkét szemszögből vizsgálva a második lett. Az NPD elemzője, Mat Piscatella szerint a Nintendo Switch a hatodik legtöbb példányban elkelt konzol lett, az asztali platformok között pedig a negyedik helyen áll a PlayStation 2, az Xbox 360 és a Wii mögött. (A két handheld a DS és a Game Boy termékcsalád.)

Játékértékesítésben csak két új játék volt az áprilisi top 20-ban (a LEGO Star Wars: The Skywalker Saga, ami az élen nyitott, és kapásból az év második legjobban fogyó játéka lett, az utóbbi tizenkét hónapot tekintve pedig a hatodik pozíciót foglalja el; a másik pedig az ötödik helyen startoló Nintendo Switch Sports). Az eddigi éllovas Elden Ring lecsúszott a második helyre, a negyedik helyről pedig a harmadikra lépett elő a Sony multiplatform baseball játéka, az MLB: The Show 22. A Gran Turismo 7 a 2. helyről a 9. helyre esett vissza, a Kirby and the Forgotten Land pedig a harmadikról a negyedikre csúszott le.

Forrás: VGC, VGC

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu