Botrányos fogadtatásban részesült David Cronenberg új filmje, a Crimes of the Future

MOZI HÍREK – David Cronenberg jóslatai arról, hogy a cannes-i közönség hogyan reagál majd a Crimes of the Future-re teljes mértékben beigazolódtak.

 

 

David Cronenberg Crimes of the Future című filmje a héten érkezett Cannes-ba, és ahogy azt a rendező megjósolta, jó néhányan kisétáltak a vetítésről azok közül, akik nem igazán voltak felkészülve a „body horror” műfajának új remekére. Cronenberg sosem arról volt híres, hogy vidám és könnyed filmeket készítene, így nem meglepő, hogy a rendező legújabb filmje, amely nyolc év után az első, elég nagy visszhangot váltott ki az első közönségből.

A főszereplő Kristen Stewart gyorsan megvédte a filmet, mondván, hogy a gusztustalanság mögött valami „gyönyörű” van.

A Crimes of the Future egy olyan világban játszódik, ahol a testmutációk és az átalakulások a szórakozás egyik formája. Vigo Mortensen Saul Tenser szerepében tűnik fel, aki társával, Caprice-szal (Lea Seydoux) együtt szervműtéteket végez a nagyközönség előtt. Ahogy azt valószínűleg el tudjátok képzelni, ez elég bizarr és gyakran groteszk jelenetekhez vezet, és az ilyesmi nem mindig jön be mindenkinek Cannes-ban. Az NME-nek nyilatkozva Stewart azonban felszólalt azok ellen, akik túl véresnek nevezték a filmet. Így nyilatkozott:

„Azt hiszem, elsőre talán nehéz lehet befogadni. De számomra a film egyszerűen kedves. Igen, a biztos halál felé robogunk, ez tény. De van egy olyan finomság a filmben, hogy még a véres részeknél is nagyon megbabonázott. Mindenki arról beszélt, hogy milyen intenzív volt, amikor kisétáltak. Én meg azt mondtam: >>Ez nem is olyan intenzív! Ez tényleg gyönyörű.<<„

 

David Cronenberg pontosan erre a fogadtatásra számított

 

A rendező karrierje tele van olyan filmekkel, amelyek megzavarták a gyenge gyomrú közönséget, köztük olyan totális horrorokkal, mint A légy, és olyan furcsaságokkal, mint a Videodrome. Éppen ezért Cronenberg tudja, mire számítson, amikor filmjei olyanok elé kerülnek, akik nincsenek felkészülve arra, aminek szemtanúi lesznek. A film cannes-i premierje előtt Cronenberg a Deadline-nak nyilatkozott:

„Van néhány nagyon erős jelenet.”

„Úgy értem, biztos vagyok benne, hogy már a film első öt percében lesz, aki kisétál. Ebben biztos vagyok. Néhányan, akik látták a filmet, azt mondták, hogy szerintük az utolsó 20 perc nagyon kemény lesz az emberek számára, és sokan lelépnek majd.”

Míg a filmet Cannes-ban megtekintők közül néhányan már elmondták a véleményüket, a(z amerikai) nagyközönség június 10-én, a mozikba kerüléskor alkothat saját véleményt. Mivel a film a kritikusok körében többnyire jónak bizonyult, és 83%-os tetszési indexet kapott, érdekes lesz, hogy ez hogyan függ össze a nézettséggel és a jegybevétellel, amikor a film a jövő hónapban megjelenik.

Forrás: NME

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu