Vincent Cassel a főszereplő David Cronenberg A leplek című filmjében

MOZI HÍREK – Vincent Cassel újra együtt dolgozik David Cronenberggel az új filmben, ami a harmadik közös munkájuk lesz.

 

Bár még meg sem érkezett a mozikba a Crimes of the Future, a Variety máris leszűkítette, hogy David Cronenberg máris készíti következő filmjét. Cronenberg, aki többek között A légy és az EXistenZ rendezői munkájáról ismert, A leplek című új thrillert fogja írni és rendezni. A főszerepben Vincent Cassel lesz látható.

Cassel Kash-t fogja alakítani, egy férfit, akinek forradalmi vállalkozása a nemzetközi mainstreambe való betörés határán van, amikor egy borzalmas támadás történik. A temetőjében lévő sírokat, köztük azt is, amelyik a feleségéé, megrongálják és majdnem elpusztítják. Miközben megpróbálja feltárni a támadás egyértelmű indítékát, Kash átértékeli vállalkozását, házasságát és néhai felesége emlékéhez való hűségét, és új kezdetekre kényszerül.

Cassel további filmes munkái közé tartozik a Fekete hattyú, az Ocean’s Twelve és az Ocean’s Thirteen. Pályafutását 1988-ban kezdte Franciaországban a televízióban és a moziban egyaránt. A nagy áttörést csak 1995-ben kapta meg, amikor a La Haine című filmben tűnt fel. Ezt követően több mint 80 filmben játszott Franciaországban és az Egyesült Államokban.

Nem A leplek lenne az első alkalom, hogy Cassel és Cronenberg együttműködését láthatjuk. Korábban már két külön filmben is összeálltak. Az első az Eastern Promises – Gyilkos ígéretek volt, egy bába, aki az orosz alvilágba gabalyodott. A második az Egy veszélyes módszer volt, amely Carl Jung pszichoanalitikus karrierjének kezdetét mutatja be az őt ismerő emberek szemszögéből.

Míg A leplek forgatása várhatóan 2023 márciusában kezdődik, Cannes-ban még ebben a hónapban elindul a film jegyértékesítése. Ben Saïd (SBS Productions) Martin Katz (Prospero Pictures) mellett a The Shrouds producere lesz. A CAA Media Finance az amerikai értékesítést, míg a FilmNation Entertainment a nemzetközi forgalmazást felügyeli.

„Izgatottak vagyunk, hogy David Cronenberg jellegzetes képzeletének legújabb világába utazhatunk. Az a képessége, hogy intelligens és szokatlan forgatókönyveket ír, majd ezeket egyedi élménnyé alakítja a filmvásznon, egyedülálló hanggá teszi őt a filmművészetben” – mondta Saïd.

A FilmNation számos más filmet is bemutat Cannes-ban. Rupert Sander The Crow című rebootja Bill Skarsgård főszereplésével. Last Breathe, egy thriller Woody Harrelson, Simu Liu és Djimon Hounsou főszereplésével. És a Knox Goes Away, amelynek rendezője és főszereplője is Michael Keaton lesz.

Más szereplőt nem jelentettek be A leplek című filmhez. A film megjelenési dátumát sem közölték, valószínűleg azért, mert a film még messze van a bemutatótól. Addig is, a Cronenbergre jellemző testhorror és egzisztenciális témák rajongói a Viggo Mortensen, Léa Seydoux és Kristen Stewart főszereplésével készült A jövő bűntettei (Crimes of the Future) című filmmel jóllakhatnak.

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu