Sugárkövetéssel izmosodhatnak a Nintendo 64-es játékok egy modder jóvoltából [VIDEO]

Az angolul ray tracingként ismert sugárkövetés elég erős vizuális tuningot tud adni a Nintendo 64-es játékoknak.

 

Egy szoftverfejlesztő, Darío a Twitteren közölte, hogy a Super Mario 64 PC-s ray tracing modjában használt megvilágítási rendszert, az RT64-et adaptálja, hogy egy emulátoros plugin segítségével más N64-es játékokban is alkalmazhassuk ezt a vizuális tuningolt. A nyílt forráskódú plugint így egy PC-s emulátorhoz csapva a sugárkövetés mellett az objektumok mozgás közbeni elmosására, a szélesvásznú felbontások támogatására, a gépi tanulású felskálázásra (DLSS), illetve 60-nál is nagyobb FPS elérésre is használhatjuk majd a támogatott játékokban.

A lenti videóban több játékot is láthatunk, ami a korai fejlesztési állapotban levő plugint alkalmazza: a The Legend of Zelda: Ocarina of Time, a Paper Mario, a Kirby 64, a Snowboard Kids, a Mystical Ninja Starring Goemon, továbbá a Rocket: Robot on Wheels is felbukkan benne. A tervek szerint a plugint kézzel kell hozzáadnunk a bizonyos N64-es ROM fájlokhoz, így nem automatizált rendszerről lenne szó (és ez a Nintendo jogi hercehurcáját is megakadályozhatja…).

A fejlesztő egy hónapja indította el a projektet azzal, hogy a Super Mario 64 PC portjának backendjét optimalizálja, de gyorsan rájött, hogy ez egy általános emulációs megoldássá fejlődhet, így több játékban is alkalmazható lenne a munkája, ami még erősen kezdetleges, és több hónap kell a megjelenéséhez, ám már most izgalmasak az eredmények. Elismeri, hogy lehetetlen lenne minden Nintendo 64-es játékot működésre bírnia, mert egy bizonyos játék megvilágítása mindig is manuális, kézi feladat lenne. A mellékhatás az lett, hogy az Nintendo 64-es játék által küldött renderelési parancsok interpolációja körüli folyamat kutatása megvalósult anélkül, hogy bele kellett volna nyúlnia a játékba. Sok, eddig 60 FPS patch-csel nem rendelkező játék így ezen a frame rate-en, vagy még ennél is gyorsabban futhat, miközben belsőleg az eredeti tempót tartaná.

A támogatott címek a pluginben lesznek whitelist formájában, de a felhasználók egy kapcsoló segítségével kísérletezhetnek más játékokkal is. Darío tervezi, hogy a Mario 64 és a The Legend of Zelda: Ocarina of Time rajongói PC portjai számára is működőképessé teszi az RT64-et.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu