Nintendo Switch: közel minden második Joy-Con hajlamos a driftre!

Egy fogyasztóvédelmi szervezet az Egyesült Királyságban eléggé lesújtó eredményre jutott: ötből két Joy-Con kontroller driftel, azaz magától egy irányba tart akaratunkon kívül is…

 

A Which? arra szólítja fel a Nintendót, hogy vizsgálja ki a problémát, és ha lehetséges, ingyen javítsa meg a hibás Joy-Con kontrollereket. A szervezet adatai egy YouGov-felmérésből származott. A Which? márciusban végzett egy felmérést, amiben 919 felnőttet kérdezett meg az Egyesült Királyságban. Ebből jött ki a 40%-os driftelési arány, és közülük 57%-uk mondta (tehát lényegében a 919 személy 22,8%-a), hogy a Nintendo Switch megvásárlása után egy évben belül tapasztalta ezt a hibát.

A konzolt birtokló személyek fele azt is mondta, hogy inkább ők maguk döntöttek a Joy-Con kontrollerek cseréje mellett, így nem igényelték a nagy N-től a javítást. A válaszadók 79%-a megkereste a Nintendót a javítás érdekében, ám 19%-uk nem járt sikerrel! A Which? szerint a hibás Joy-Conokkal kapcsolatos támogatás megtalálása nem egészen tiszta. A Nintendo 24 hónapos garanciát kínál a Switchre, és a cég weboldalán lehet igényelni a javítást.

A Which? felszólította a japán konzolgyártót, hogy a Joy-Con driftelésének okai kapcsán indítson egy független vizsgálatot, majd hozza nyilvánosságra a vizsgálat eredményeit. A nagy N-nek a fogyasztóvédelmi szervezet szerint kötelezettséget kellene vállalnia a 2017 óta drifteléstől sújtott kontrollerek ingyenes, kifogástalan cseréjére, javítására. Ezt a programot pedig népszerűsítenie is kellene, hogy a vásárlók könnyen hozzá tudjanak férni ehhez az opcióhoz.

A Nintendo a Which?-nk ezt nyilatkozta: „A Joy-Con kontrollerek azon százalékos aránya elenyésző, amelyeknél a múltban az analóg karokkal kapcsolatos problémákról érkezett bejelentés, és a Joy-Con 2017-es bevezetése óta folyamatosan fejlesztjük a Joy-Con analóg karjait. Elvárjuk, hogy minden hardverünk rendeltetésszerűen működjön, és ha bármi elmarad ettől a céltól, mindig arra bátorítjuk a fogyasztókat, hogy forduljanak a Nintendo ügyfélszolgálatához, akik szívesen és nyíltan és elnézően megoldják a Joy-Con kontrollerek analóg karjával kapcsolatos fogyasztói problémákat, beleértve azokat az eseteket is, amikor a garancia már nem érvényes.”

Azért az arány nem tűnik jónak.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu