Nem hivatalos PC portot kapott a Jak and Daxter: The Precursor Legacy! [VIDEO]

Kérdés, hogy vajon a Sony mikor mondja, hogy tessék szépen leállítani az egészet, mielőtt jönnének az ügyvédek.

 

A Jak and Daxter, vagy pontosabban a Jak egy olyan franchise, amit a Sony egyetlen egyszer sem gondolt PC-re hozni, ugyanis ez a 2000-es években futott franchise volt. Ez volt lényegében a Naughty Dog új próbálkozása, miután maguk mögött hagyták Crash Bandicootot, de még nem álltak át a komolyabb IP-kre (az Unchartedhez és a The Last of Ushoz képest ugyanis itt még eléggé rajzfilmes stílus és vizualitás fogadta a játékosokat). Úgyhogy aki ezzel akart játszani, be kellett, hogy ruházzon egy PlayStationre (PS2, PSP, PS3…).

Csakhogy hivatalos PC port azóta sem történt. Nos, SteveBH megosztott a Twitteren egy videót arról, ahogy az első Jak PC-n fut. Nem emuláció révén (PCSX2 emulátor), hanem natívan, sőt, új beállításokkal is erősödött a port. Az OpenGL renderert alkalmazó portból viszont hiányzik az audió, úgyhogy ezen a téren még hiányosságról kell beszámolnunk. A terv viszont továbbra is az, hogy a Jak II, majd aztán a Jak 3 is megkapja a PC portját, ami azért is lesz izgalmas, mert ezek technikailag fejlettebb játékok, és méretükben is messze felülmúlják az első rész adottságait.

Az NTSC verziót (abból is az eredeti kiadást) akarják PC-re portolni. A játék több mint 98%-a GOAL-ban lett megírva. Ez a Naughty Dog által fejlesztett egyedi Lisp-nyelv. A stratégia az, hogy teljesen visszafejtsék az eredeti programkódot az ember által is olvashatónak tekintett GOAL kóddá alakítva, majd saját compilert szeretnének a fejlesztők a GOAL-hoz, hogy ezzel x86-64-re fordítsák a programkódot (magyarul Windows-on is futtatni lehetne azt), aztán egy olyan eszközt is meg akarnak valósítani, amivel a játék assetjeit könnyen megtekinthető és módosítható formában lehet kitömöríteni, végül olyan eszközkészlet a cél, amivel az általuk használt formátumba leheessen újracsomagolni az asseteket.

A portot Githubról tölthetjük le. Kell, hogy rendelkezzünk az eredeti PS2-es játékkal, mert ebből csomagolja ki az asseteket (pl. textúrákat, modelleket) a port.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu