Elképesztő kavarodást mutatott fel az Amazon! Csak nem csalnak az árusok?

TECH HÍREK – Az egyik esetben Jeff Bezos cége nem a megfelelő videókártyát küldte ki, de a másik példa már inkább az érthetetlen kategóriába esik.

 

Az Amazon Prime Day egy olyan nap, ahol jelentős leárazások keretein belül lehet termékeket vásárolni a Magyarországra is belépni készülő Amazonról. (Ilyen példa a nyugaton a hálaadás utáni péntek, a Black Friday, ami kifejezés ugyanúgy a kukába való, ahogy a Boxing Day is, ugyanis utóbbi eset csak december 26-ára alkalmazandó, de az eMag előszeretettel használja ezt hétfőre eső ünnepnapokon is, míg a Black Fridayt láttuk heteken át is tartani…)

A brazil Mauricio Takeda egy TikTok videót posztolt arról, hogy ő egy Nvidia GeForce RTX 3090 Ti videókártyát rendelt (ennek a gyártója a Palit), de ő néhány üveget és egy halom HOMOKOT kapott. Elég drága mulatság: 14500 reált fizetett, ami több mint egy millió forintnak felel meg, igaz, arrafelé az importálási és vámköltségek eléggé feltolták a fizetendő árat. És Takeda hiába kereste fel az Amazon vevőszolgálatát, mert nem nyújtottak segítséget. Bíróságra vitte, ezzel az újságok címlapjaira feljutott, és ERRE kezdett odafigyelni az Amazon. Mivel rögzítette, ahogy kibontotta a csomagot, tiszta, hamisítatlan bizonyítéka volt a csomag tartalmáról.

A másik pórul járt illető a ServerTheHome-nál tevékenykedő Patrick J Kennedy, aki a Twitteren mutatta meg, hogy az Amazonról rendelt egy új, EVGA GeForce RTX 3090-et. Ő nem lett annyira átejtve a palánkon. mint Takeda, de ő sem azt kapta, amire számított: tény, a videókártya doboza megfelelt az elvárásainak (igaz, láthatólag belenyúltak, ugyanis nem érintetlenül kapta kézhez…), de végül egy gyengébb teljesítményű, és értelemszerűen olcsóbb RTX 3070-et kapott.

Mindkét esetben esélyes, hogy a kereskedő trükközött a két vásárlóval. Gyakran direkt ilyen húzásokhoz folyamodnak, hogy ezzel megszedje magát, mert nem minden esetben jut el oda a fogyasztó, hogy visszakapja a pénzét, és eközben a hamis árus árkon-bokron túl lehet, így az Amazon maximum saját zsebéből tudja kárpótolni az átvert vásárlót (igaz, nekik van miből…).

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu