Grand Theft Auto 6: kiderült volna az egyik főhős, a helyszín, a kiadási időszak és még sok minden más is?

Már jóval azelőtt, hogy a Rockstar Games megerősítette volna, hogy dolgozik a Grand Theft Auto 6-on, pletykák keringtek az interneten. A pletykamalom a főhősök stílusától kezdve a pálya beállításáig és még sok minden másig terjedt. Most egy új Bloomberg-írás talán jobban megvilágítja ezeket az elemeket.

 

A Bloomberg nemrég egy új írásában árult el részleteket a Grand Theft Auto 6-tal kapcsolatban. Persze, mindent csak fenntartásokkal kell kezelni, amíg a fejlesztő másképp nem erősíti meg, de ezek az új részletek sokkal megbízhatóbbak, mint a véletlenszerű internetes pletykák.

Mindenekelőtt a Bloomberg értesülései szerint a Grand Theft Auto 6-ban a franchise történetében először lesz játszható női főszereplő. Ő egy latin nő, és egy olyan főhőspáros tagja lesz, akiknek történetét a hírhedt bankrablók, Bonnie és Clyde befolyásolják. Nem először hangzik el ez az információ a neten, de ez még nagyobb súlyt ad az elképzelésnek. Pontosabban a jelentésben az is szerepel, hogy a fejlesztők óvatosak és kerülik a marginalizált csoportokkal kapcsolatos „macho” vicceket.

Úgy tűnik, hogy a Project Americas pletykáknak is volt valami valóságalapjuk, hiszen a Bloomberg szerint az eredeti terv az volt, hogy Észak- és Dél-Amerika nagy részét is bevonják a játékba. Ezt az ambíciót azonban visszavonták, és egy fiktív Miamira koncentrálnak, amit a franchise rajongói valószínűleg a Grand Theft Auto Vice Cityjeként ismernek.

Azt mondják, hogy a krízis elkerülése végett Miami ezen verziója idővel új küldetésekkel, sőt, rendszeresen új helyszínekkel frissül majd. A Red Dead Redemption 2 crunch-botránya ugyanis a hírek szerint számos változást eredményezett a Rockstar Gamesnél. Ahogy a Nibel említette, a belső változások több producert, időbeosztás-változtatásokat, több teljes munkaidős alkalmazottat, a visszaéléseket használó alkalmazottak eltávolítását, új juttatásokat és rugalmasabb időbeosztást eredményeztek.

A Bloomberg szerint az ilyen változások miatt a Rockstar alkalmazottai nem biztosak abban, hogy a cég képes lesz olyan típusú játékokat készíteni, mint amilyenekről eddig is ismert volt – grandiózus és rendkívül részletgazdag remekműveket. A Rockstarnál azonban azt intézkedések kapcsán a morál állítólag magasabb, mint valaha, és ez önmagában csak jót tehet a Rockstar által készített játékoknak.

Végül a Grand Theft Auto 6 megjelenési dátuma a Bloomberg forrásai szerint valószínűleg két év múlva lesz elérhető. Úgy tűnik, az anyacég Take-Two Interactive belső célja, hogy 2023 áprilisa és 2024 márciusa között jelenjen meg a cím, de néhány fejlesztő a Bloombergnek azt mondta, hogy két év valószínűbb, mint ez a konkrét ablak. Meg kell jegyezni, hogy néhány tervező felmondott a Rockstar edinburgi irodájában, a haladás hiányára hivatkozva. Remélhetőleg, a reformok révén a többiek maradnak és újabb mestermunkára számíthatunk.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu