A Solo: Egy Star Wars-történet társszerzője még mindig reméli, hogy elkészül a folytatás

MOZI HÍREK – A Solo társszerzője, Lawrence Kasdan cáfolta a pletykákat a Solo: Egy Star Wars-történet Disney+ sorozat folytatásáról, de továbbra is nyitott egy újabb film elkészítésére.

Az idő majd eldönti, hogy a Solo: Egy Star Wars-történetnek lesz-e valaha folytatása, de ha a Lucasfilm valaha is úgy dönt, hogy visszamegy erre az útra, Lawrence Kasdan társíró várni fog. Kasdan Jonathan Kasdannal együtt társszerzője volt a Solo forgatókönyvének, amelyet Ron Howard rendező 2018-ban mutatott be. A Star Wars-rajongók közül sokan felkarolták a filmet, de a megjelenéskor nem mentek el elegen megnézni a mozikba, mivel a Solo messze a Lucasfilm elvárásai alatt teljesített.

Az azóta eltelt években sok rajongó követelte, hogy a stúdió adjon még egy esélyt a Solónak egy folytatás zöld utat adásával. Nemrég felröppentek olyan pletykák, hogy a Solo történetét egy folytatásos sorozattal bővítenék ki a Disney+-on. Most úgy tűnik, hogy ezek a pletykák kamuak, Kasdan ugyanis egy új Inverse-interjúban ezt mondja. A Disney+ sorozatról szóló pletykák cáfolata közben Kasdan azonban úgy dönt, hogy továbbra is életben tartja a reményt a Solo 2-re, hiszen az író egyértelművé tette, hogy szeretné, ha a film elkészülne.

„Nem, erről szó sincs. Soha nem vonzott különösebben, hogy [a Solo] egy sorozattá bővüljön. De sokat beszélgetek Jon [Kasdan] és Ron [Howard] barátommal arról, hogy mi ment jól és mi ment rosszul a Solo esetében. Engem inkább egy újabb film érdekelne, nem pedig egy tévésorozat.”

Ha Kasdan továbbra is beszélget társszerzőjével és a film rendezőjével a Solo-ról, az arra utal, hogy a filmkészítők továbbra is fenntartják az érdeklődésüket a folytatás iránt. Persze a legfontosabb az, hogy a Lucasfilm valóban zöld utat ad-e a Solo 2-nek, hiszen a film elkészítéséhez szükségük lesz a költségvetésre. Ebbe az irányba menni olyan kockázatnak tűnik, amit a stúdió vezetői nem igazán akarnak újra vállalni, miután az első film elmaradt az elvárásoktól.

Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy úgy tűnt, hogy a Vanity Fairnek adott májusi interjújában elzárkózott a Solo 2 lehetőségétől. Kennedy akkor kifejtette, hogy a stúdió céljait el nem érő film tanulságként szolgált. Elmondta, hogy nem készül több olyan film, amelyben Harrison Ford Han Solo-jához hasonlóan új színészek játsszák a már ismert főszereplők szerepét.

„Kell, hogy legyenek olyan pillanatok az út során, amikor tanulsz dolgokat. Most tényleg annyira egyértelműnek tűnik, hogy ezt nem tehetjük meg” – mondta Kennedy.

„[A Solo] nem sikerült olyan jól, mint más Star Wars-filmek, de egy filmhez képest még mindig jól sikerült” – mondta Alden Ehrenreich a film 2018-as bemutatója után a GamesRadaron keresztül. „És így ez egyfajta közepes dolog volt. De ez nem tartozik a hírek közé. Még a magas szintű újságírásnál is erős nyomás van, néha úgy érzem, hogy [vagy] katasztrófát kell írni vagy ünnepelni”.”

Arra utalva, hogy a negatív sajtó is befolyásolta a részvételt, a színész hozzátette: „És szerintem ez nagyon kiba****t veszélyes, különösen, ha olyan dolgokról van szó, amelyek igazán számítanak, mint a világ helyzete. Egy olyan cikkcím, ami azt mondja, hogy ‘a dolgok bonyolultak, és vannak jó és rossz oldalak’, nem vált ki érzelmi reakciót. És szerintem tényleg vissza kell lépnünk egyet, és sokkal jobban át kell gondolnunk, hogy az érzelmeinket hogyan irányítják azok a történetek, amelyekkel elárasztanak bennünket.”

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu