Multiplatform, cross-gen játékká változik a SHINORUBI [VIDEO]

Miért van az, hogy egyre több játék kizárólag nagy betűket használ a nevében? Ilyen a Shinorubi is, amit csak azért sem írunk így.

 

A Last Boss 88 fejleszti a shoot’em upot (ez ráadásul a stúdió első játéka), amit a Red Art Games fog kiadni. Jelenleg január 20-a óta korai hozzáférésben (Early Access) elérhető a Steamen, de a tervek szerint PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re is kihozzák, ha elkészülnek vele, és fizikai kiadást is terveznek.

A kiadó leírása szerint több ezer éve a fegyveres konfliktusok mögött az értékes nyersanyagokhoz való hozzáférés áll. A legértékesebb közülük az R-R lehet, ami csak egy bolygón, a Shinorubin található meg (érdekes, ezt bezzeg nem írták csak nagy betűkkel). Hosszú életet és nagy erőt kap, aki R-R-hez jutn és ez a nyers energia jóra is bevethető lenne, nem csak rosszr. Ezer éven át a BAÄA család (ezt vajon hogy kell kiejteni, baea?) uralkodott könyörtelenül a bolygón, és csak az övék volt az R-R. A status quo fenntartása érdekében III. R.Loyd király (csak nagy betűkkel) a királyságának védelmét az egyedüli lányára, Nemesis Baäa-ra (ismét csak nagy betűkkel…) bízta.

Öt tábornokot vezet, hogy minden erejével megvédhesse az uralkodó család érdekeltségeit. De nem minden remény veszett oda, ugyanis egy legenda szerint a király sérthetetlennek vélt szent helye a családjának uralkodásának 1000. évfordulóján megnyílik, és nyolc, a hadseregéből kugrott lázadó megpróbálja megszerezni az R-R-t, amivel remélhetőleg a konfliktus befejeződhet. Mi az egyik lázadót irányíthatjuk, és a fejlesztőket a japán danmaku játékok ihlették. A nyolc űrhajót nyolc különböző pilóta irányíthatja, így a játékstílusuk is eltérő lehet, és ezeken felül vannak Arrange módok is, amivel az újrajátszhatóság sem lehet rossz. Kihívásokból sincsen hiány, de a több nehézségi szint miatt a kezdők is kipróbálhatják. PlayStation 5-ön és Xbox Series X-en akár 4K felbontás mellett 120 FPS-sel is játszhatjuk az ezt támogató kijelzőn.

A Shinorubi 2023 elején lép ki PC-n early accessből, és eközben PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switchre is meg fog jelenni.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu