Jagged Alliance 3: kissé XCOM-osodott a franchise [VIDEO]

A Haemimont Games játéka is felbukkant a THQ Nordic Digital Showcase 2022-n.

 

Komolyan nem értjük a kiadót. Rendben van, tavaly bejelentettek több játékot is, és a mai hírekben három is van, ami a 2021 szeptemberi közlés óta szó szerint semmi új részletet nem kapott. Ez úgy alapjában véve is elképesztő, mert köztük van két olyan franchise is, ami anno nagy sikernek örvendett. Az Outcast és a Jagged Alliance is rendelkezik veterán rajongókkal. A Jagged Alliance 3 videójának narrátor hangja talán erőltetett latin-amerikai akcentusú, a játékmenet pedig… nos, inkább egy higított élménynek tűnik túlzott XCOM-beütéssel (ez már tavaly is feltűnt nekünk…). Ja és a PC-nek szánt TTS hangért egy nagy LOL jár.

Mivel a kiadó semmibe veszi a sajtót (komolyan, tavaly több kép és videó volt a Spongyabob játéknak és az Outcast 2-nek mint idén!), akkor újfent magunkat kell idéznünk: „A kiadó szerint nagyon sokan várták már a legendás, körökre osztott stratégiájú harcokat kínáló franchise harmadik felvonását, amit a Haemimont Games fejleszt. Ők korábban a Tropico-sorozat mellett a Surviving Marson, a Victor Vran-on, illetve több, ismert játékon is dolgoztak. Ezúttal egy kitalált ország, Grand Chien területén kell egy zsoldos csapat vezetőjeként talpn maradnunk, miután egy brutális sereg, a Légió átvette a hatalmat.

Taktikusan mély, körökre osztott harcokra kell gondolni egy nagy játékvilágban, és figyelnünk kell a territóriumok feletti hatalomátvételre, a helyi erők kiképzésére, illetve a sorozat rajongói számára ismerős zsoldosok közül a megfelelő csapatok összerakására. RPG-s elemekkel is rendelkezni fog a Jagged Alliance 3, ugyanis a zsoldosaink perkekkel és szintlépésekkel is bírnak, de megemlíthetjk a lootot és a fegyverzet testreszabhatóságát is. Kooperatív multiplayer? Az is lesz.

Itt is megtudhatunk további részleteket a játék Steam-oldalráról. Grand Chien tele van természeti erőforrásokkal… és mély politikai ellentétekkel is. Az ország lángba borul, miután a megválasztott elnök eltűnik, majd a Légió lerohanja a falusi régiókat. Az elnök családja mindent összekapart (és még az erőteljes Adonis céggel is megállapodást kötött), hogy egy tehetséges zsoldosbandán keresztül megtalálják az elveszett elnököt, amivel talán rendet lehetne teremteni. A Jagged Alliance 3 zsoldosainak mind megvan a háttértörténete, személyisége. Grand Chien felfedezése során pénzt szerezünk, csapatot építhetünk, és végül a saját döntéseink révén fog eldőlni az ország sorsa.”

A Jagged Alliance 3 PC-re van bejelentve és nem, itt sem tudni, hogy pontosan mikor fog megjelenni…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu