J.K. Rowling halálos fenyegetéseket kapott – a Warner Bros. Discovery is a védelmére kelt!

MOZI HÍREK – Az írónőt halálos fenyegetések érték, miután Rowling a Salman Rushdie-t ért támadás után támogatásáról tweetelt.

 

 

A Variety szerint, amikor a Harry Potter-író, J.K. Rowling a Twitteren támogatását fejezte ki Salman Rushdie-nak, kapott néhány aggasztó választ. Akkor állt ki a megamédia-konglomerátum, amikor az egyik kommentelő azzal fenyegette meg az írónőt, hogy „te leszel a következő”. A WBD a következőket adta ki:

„A Warner Bros. Discovery határozottan elítéli a J.K. Rowling elleni fenyegetéseket. Kiállunk mellette és minden olyan szerző, mesélő és alkotó mellett, aki bátran kifejezi kreativitását és véleményét.”

„A WBD hisz a véleménynyilvánítás szabadságában, a békés diskurzusban és azok támogatásában, akik a nyilvánosság előtt kifejtik véleményüket. Gondolataink Sir Salman Rushdie-val és családjával vannak az értelmetlen New York-i erőszakos cselekményt követően. A vállalat határozottan elítéli a fenyegetés, az erőszak vagy a megfélemlítés minden formáját, amikor a vélemények, meggyőződések és gondolatok eltérhetnek egymástól.”

Pénteken, augusztus 12-én Salman Rushdie-t megtámadta egy férfi, amikor az író New Yorkban a színpadon élőben tartott előadást arról, hogy az Egyesült Államok milyen remek menedékhely az írók és más művészek számára. Ekkor a támadó felugrott a színpadra, és a tömeg szeme láttára megszúrta az írót és az interjúkészítőt is. Mire a támadót sikerült lerángatni a színpadról, mindkét áldozat megsebesült; Rushdie többek között a nyakán és a szemén, de a mája is károsodhatott.

Rowling a Twitteren osztotta meg a hír linkjét, és fejezte ki fájdalmát a történtekkel kapcsolatban.

Ekkor egy Twitter-felhasználó azt válaszolta: „Ne aggódj, te vagy a következő„, ami aggodalomra késztette az írónőt. Közvetlenül a Twitteren jelezte, hogy minden lehetséges támogatást szívesen fogad.

Rowling ezután megköszönte a felhasználóknak, akik támogatást küldtek neki, és megemlítette, hogy a rendőrség is részt vesz a nyomozásban.

A varázsvilág ingoványos helyzete ellenére a Warner Bros. Discovery a múltban határozottan kiállt J.K. Rowling mellett.

Az idő majd eldönti, hogy lesz-e valami ebből a fenyegetésből, de a jelek szerint a hatóságok gyorsan a reagáltak az esetre.

Eközben Rushdie fia nemrég bejelentette, hogy az író lekerült a lélegeztetőgépről, tud beszélni és állapota ellenére kifejezetten jó hangulatban van.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu