[GC 2022] Scars Above: egy évvel a bejelentés után már többet láthatunk belőle [VIDEO]

A Koch Media helyett már Plaion néven futó Embracer-alágazat által tavaly júniusban elindított Prime Matter egyik játéka lassan kezdi megmutatni magát.

 

A Scars Above-ban egy kolosszális és rejtélyes idegen szerkezet jelenik meg a Föld körüli pályán, ami megdöbbenti az egész világot. Az emberiség Metahedronnak nevezi el, majd ki is küldi a SCAR-t, ami egy, tudósokból és mérnökökből álló Érző Kapcsolatfelvételi és Reagálási Csoportot takar. Ők hivatottak kivizsgálni a Metahedront, ám a dolgok nem a tervek szerint alakulnak, ugyanis a szerkezet az űrön keresztül egy titokzatos, naprendszeren kívüli bolygóra hurcolja a csapatot. Dr. Kate Ward, a SCAR egyik tagja kábultan, egyedül tér magához egy furcsa, ellenséges környezetben. Őt fogjuk irányítani a játékban, és igen, itt is a legénység megtalálása, majd a történtek rejtélyének felfedése lesz a feladatunk.

Kate űrhajós és tudós, nem pedig katona. Ettől függetlenül találékony és eltökélt, így bármit megtesz a túlélés érdekében. Hosszabb távra ható fegyverek, eszközök és közelharci támadások kombinációját használva kell gazdálkodnunk az állóképességeddel. Neki pedig eközben futnia, kitérnie kell, meg meg kell találnia a gyenge pontokat és a hatékony taktikákat, hogy gyorsabban leküzdhessük az ellenfeleket. Kombináljuk a különböző elemi támadásokat, és így az egyébként áthatolhatatlan akadályokon is talán átjuthatunk. Kraftoljunk tárgyakat és kütyüket, mert ezek segíteni fognak az egzotikus bolygó számtalan fenyegetésével szemben.

Merüljünk el egy gondosan kidolgozott kalandban, amit sci-fi klasszikusok ihlettek. Az idegen világ tele van számtalan fenyegetéssel, gyönyörű tájakkal és egy ősi, viszont fejlett (ám eltűnt) civilizációra utaló romokkal. Mocsarak, fagyos pusztaságok, földalatti barlangok és idegen létesítmények várnak ránk egyedi kihívásokkal, ellenségekkel, titkokkal és környezeti veszélyekkel. Mivel Kate ízig-vérig tudós, a tudományos szakértelmével információt szerezhetünk az ereklyék, anyagok és lények szkennelésével, így megismerhetjük azok jellemzőit, tulajdonságait és gyengeségeit. A környezet felfedezéséből jönnek az elemzések, amiből új ismereteink révén új szerkentyűket és fegyvereket hozhatunk össze. Képességeket is nyithatunk a két skillfán (az egyik a xenobiológia, a másik pedig a mérnöki tudás). Az ellenfeleink ijesztő dizájnja mögött változatos stratégiák és taktikák vannak, és a velük való találkozások így maradnak frissek, nekünk pedig kreatívnak kell lennünk.

A külső nézetes akció-kaland Scars Above nem rendelkezik még megjelenési dátummal. PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re (Steam), PlayStation 4-re és Xbox One-ra készül. A Mad Head Studio (Pagan Online) fejleszti.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu