Nintendo Switch emulátorokra is lesz Denuvo!

Az Irdetonak nem volt elég a PC mellett a PlayStation 5 (írtunk már arról, hogy azon is van Denuvo), most már a Nintendo Switch játékait (néhol sokkal jobb minőségben és felbontásban) emuláló játékosokra is rászállnak…

 

Először is nézzük a cég indoklását: „A Nintendo konzoljai már régóta szenvednek a kalózkodási problémáktól, és a Switch sem különbözik ettől. Még ha egy játék PC-s verziója védett is a kalózkodás ellen, a Switchen megjelent változatot az első naptól kezdve lehet emulálni és PC-n játszani, így kioldalazva a PC-s verzió erős védelmét. Ez a Switch-en elérhető számos játék bármelyikével megtörténhet.

Azzal, hogy a Switch-en megakadályozzák a kalózkodást, a PC-n pedig blokkolják az engedély nélküli emulációt, a stúdiók növelni tudják bevételeiket a játék megjelenési időszakában, ami a legfontosabb időszak a monetizáció szempontjából. A Nintendo Switch-emulátorvédelem biztosítja, hogy aki játszani szeretne a játékkal, annak törvényes példányt kelljen vásárolnia. Mint minden más Denuvo megoldás esetében, a technológia zökkenőmentesen integrálódik a felépítési eszközláncba és nincs hatással a játékélményre. Ezután lehetővé teszi az ellenőrzések beillesztését a kódba, amely blokkolja az emulátorokon a játékot.”

Aztán itt van Reinhard Balukovitsch, a Denuvo igazgatójának nyilatkozata: „Mi a Denuvónál megértjük, hogy a kalózkodás negatívan hat a játékiparra, és együttműködünk az iparági felekkel, hogy biztosítsuk számukra a legújabb védelmi technológiákat. Csapatunk izgatottan várja, hogy olyan megoldást kínálhasson, amely segít a fejlesztőknek és a kiadóknak a Nintendo Switch-en a kalózkodás elleni küzdelemben.”

Még nem tudjuk, hogy egyáltalán kik fogják használni (szinte fix, hogy a Ubisoft és a Square Enix azonnal rácuppan az újabb felesleges pénzköltésre), de ez a két emulátornak, a Yuzunak és a Ryujinxnek még gondokat okozhat, viszont már PC-n is bizonyított, hogy hülyeség, amit az Irdeto állít. Igenis teljesítményromlást okoz a felesleges másolásvédelem (ha egy játék jó, az emberek meg fogják venni… a Cult of the Lamb augusztusban jött ki és mégis több mint egy millió eladásnál tart, miről beszélünk?), amit több kiadó (mint például épp a Ubisoft és a Square Enix nem) nem hajlandó évekkel a játék kiadása után sem eltávolítani a játékából. Ezzel a „megjelenési időszakra” vonatkozó védelmi kommentet is a szemetesbe vághatja az Irdeto.

A Nintendo régóta küszködik a kalózkodással? A posztkommunista országokban, így itt is elterjedtek a Famicom másolatai. Olcsóbb, hozzáférhetőbb volt. Lehetne még sorolni a példákat, hogy miért hülyeség ez az Irdetótól, de egyet a végére azért megnevezünk: hova fajult a játékipar, hogy már az emulációra is DRM-et kell tenni? A nagy kiadók vezetői elszakadtak a valóságtól. Nos, és a legkomolyabb: a Switch-et elvileg offline játékra tervezték. A Denuvónak meg haza kell telefonálnia. Ugyanott vagyunk, mint a 2013-as Xbox One-bejelentéskor.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu