Készülhet végre a Mafia 4? Íme a 2K válasza!

Habár úgy tűnik, a Mafia 4-re még „néhány évnyit” várnunk kell, de immár hivatalos, hogy elkezdtek dolgozni rajta.

 

 

Az év elején felröppent egy pletyka, miszerint a 2K Games Hangar 13 stúdiója új vezetés alatt dolgozik egy új Mafia-játékon, miután a hosszú ideje elnök és kreatív vezető, Haden Blackman távozott. Most már hivatalos: a mafiagame.com-on az eredeti játék 20. évfordulója alkalmából közzétett interjúban Roman Hladík vezérigazgató végre megerősítette, hogy ez tényleg megtörténik.

„Örömmel erősíthetem meg, hogy elkezdtünk dolgozni egy teljesen új Mafia-projekten!” mondta Hladík.

„Bár még néhány év van hátra, és ennél többet most még nem oszthatunk meg, nagyon izgatottak vagyunk, hogy tovább dolgozhatunk ezen a szeretett franchise-on, és új történetekkel szórakoztathatjuk a játékosokat.”

A májusi pletyka szerint az új játék a korábbiakhoz használt saját fejlesztésű motor helyett az Unreal Engine 5-ben készül majd, és ami még érdekesebb, hogy állítólag a meglévő trilógia előzménye lesz. A sorozat történelmileg ugrált a játékok között, az eredeti játék korai 1930-as éveitől a harmadik rész zavaros késő 60-as éveiig, így nem teljesen váratlan, hogy a stúdió egy újabb korszakot választana a negyedik játékhoz. Minden bizonnyal termékeny talaj van hozzá: A szesztilalom kora a gengsztertörténetek klasszikus időszaka, de a 20. század hajnalán is történt ez-az, ami alapul szolgálhatna a játékhoz.

Azzal együtt, hogy a Mafia 3 éppenséggel nem tekinthető a széria legsikerültebb epizódjának, a franchise van annyira népszerű, hogy megérdemeljen egy újabb felvonást.

Ha még sosem játszottál a játékkal, és szeretnéd látni, hol kezdődött minden, a 2K Games a hétvégén, szeptember 1-jétől egészen 5-ig ingyenesen letölthetővé teszi az eredetit a Steam-en. A frissített Definitive Edition szintén 14 dollárért/ 12 fontért/ 14 euróért – a normál árnál 65%-kal olcsóbban – kapható, szeptember 8-ig.

Forrás: Mafiagame.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu