Veszteségcsökkentés a Metánál: búcsút vesz a Facebook Gaming

A mostanában nem éppen fényes helyzetben levő Meta mostanában vagy ritkít a szolgáltatásain, vagy árat emel. (Miért ismerős ez…?)

 

A VGC arról írt, hogy Mark Zuckerberg cége egy közleményben árulta el, hogy két hónapon belül meghal a Facebook Gaming app, és annak funkcióit átviszik a fő Facebook applikációba. Ezt az appot arra találták ki, hogy a rajongók központként alkalmazzák a kedvenc streamereik (közvetítőik) követésére, vagy hogy több játék hivatalos közösségi médiás oldalával tartani tudják a kapcsolatot. A cég egy tonna pénzt öntött a projektbe (mibe nem…?), és nagy streamereket is behúztak a Twitchről és a YouTube-ról, hogy exkluzív, több éves megállapodást kössenek. (Ilyesmit amúgy az imént említett Amazonos és Alphabetes site mellett a már szintén megszűnt Mixer is alkalmazott.)

A közlemény magyarul kb. így hangzik: „2022. október 28-tól kezdődően a Facebook Gaming alkalmazás iOS-re és Androidra már nem lesz elérhető. Ezt az időpontot követően ez az alkalmazás nem fog többé működni. Szeretnénk mindannyiótoknak szívből köszönetet mondani mindazért, amit az alkalmazás indulása óta tettetek a játékosok és rajongók virágzó közösségének kiépítéséért. Ez valóban a közösség által vezetett erőfeszítés volt, hogy új játékfunkciókat hozzunk a Facebookra. A hír ellenére küldetésünk, hogy összekapcsoljuk a játékosokat, rajongókat és alkotókat a szeretett játékaikkal, nem változott, és továbbra is megtalálhatjátok a játékokat, streamelőket és csoportokat, ha a Facebook alkalmazásban a Gaming oldalra látogattok.”

Szóval kurtít a Meta, ami mostanában nehézkes helyzetben van, hiába van nekik még ott az Instagram is. A Reality Labs, a Meta Quest mögött álló cég nemrég indokolta, hogy a VR-headset miért lett 100 dollárral (azaz több mint 40 ezer forinttal) drágább, holott a Meta Quest 2 fogadtatása eléggé jó volt: szerintük a gyártási és szállítási költségek megnövekedése miatt kellett „finomhangolni” a készülék árát, és így „növelni tudják a forradalmi kutatásokra és az új termékfejlesztésre szánt befektetésüket, amikkel új magasságokba juthat a VR-ipar”.

A Metának egy ambíciózus VR-fejlesztési hardveres terve van, és ez a csúcskategóriás headsetükkel, a Cambria kódnevű termékük elindításával kezdődik még idén, és később a Meta Quest további változatokat kap majd.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu