A Valve ismét kitart amellett, hogy „rengeteg játék van fejlesztés alatt”, folytatni akarja a Half-Life felfedezését

Greg Coomer, a Valve régóta dolgozó munkatársa azt mondta, hogy a játékok készítése továbbra is „nagyon fontos” a Valve számára, de úgy érzem, ezt már hallottam korábban.

 

A Valve az elmúlt 25 évben készített néhány nagyon nagy, befolyásos játékot, de nem sok játékot. Szó szerint egy kezünk ujjain meg lehet számolni őket – és ez a szám főleg folytatásokból (Dota 2), spinoffokból (Dota Underlords) és új hardverek technikai demóiból (Aperture Desk Job) áll. Üzleti oldalról ez nem igazán jelent problémát, mert a Steam a közmondásos pénznyomtató go brrr, de borzasztóan sok játékos biztosan örülne, ha a Valve visszatérne a szeretett játékok készítéséhez, ahogy régen tette.

A régóta szenvedő rajongók számára biztosan jó hír, hogy Greg Coomer, a Valve munkatársa a Famitsunak, Google fordítás elmondta, hogy a Valve továbbra is mélyen elkötelezett a játékok készítése iránt, és valójában jelenleg is több projekt van folyamatban.

„A Valve-nak rengeteg játék van fejlesztés alatt. Továbbra is fogunk játékokat kiadni” – mondta Coomer. „A játékfejlesztés nagyon fontos a Valve számára. Nem ismerem a pontos számokat, de a játékfejlesztésben részt vevő alkalmazottak aránya magas. Nagyon sok ember vesz részt benne”.

És igen, ez az elkötelezettség kiterjed a Half-Life-ra is, bár a tisztánlátás kedvéért Coomer nem mondott semmi konkrétumot egy fejlesztés alatt álló Half-Life játékról. Azt azonban elmondta, hogy a Valve szereti a környezetet, és szeretné „folytatni a Half-Life univerzum felfedezését”.

„Half-Life: Alyx egy igazán szórakoztató játék volt” – mondta Coomer. „Még [azok számára] is, akik azon a világon dolgoztunk, még mindig szórakoztató visszatérni oda, és további történeteket mesélni.

„Emellett a virtuális valóságban sok kihívás van, és érdekes feladat volt ezeket megoldani. A Half-Life műveket mindig technológiai újítások kísérik, így ez egy nagy lépés volt ebben az értelemben is … Half-Life: Alyx annak a jele, hogy a Valve-nak van még mondanivalója erről a világról”.

Persze Coomer kijelentését érdemes lesz, nos, annyi sóval venni, amennyit csak helyénvalónak érzünk, mert nem ez az első eset, hogy valaki a Valve-tól ilyen kijelentést tesz, miközben a Valve-tól nem érkezik tényleges új játék, kopár pusztaság közepette áll. Tekintsük át a történteket:

„Igen.” – Gabe Newell, amikor egy AMA során arról kérdezték, hogy a Valve készít-e még egyjátékos játékokat. (2017. január)
„Jelenleg három VR-játékot készítünk … Amikor azt mondom, hogy három játékot építünk, akkor három teljes értékű játékot építünk, nem kísérleteket.” Gabe Newell, erősen utalva arra, hogy ezek a játékok nagyobbak és jobbak, mint a The Lab techdemó, amit a Valve a HTC Vive-hoz készített. (2017. február)
„Az Artifact az első a több játék közül, ami tőlünk érkezik. Szóval ez egyfajta jó hír. Hurrá! A Valve újra elkezd játékokat szállítani.” Gabe Newell, az Artifact bemutatója során a Valve főhadiszállásán. (2018. március)
„Most olyan helyzetben vagyunk, hogy vállalatként újra sokkal többet tudunk befektetni és a játékokra koncentrálni … Hogy egy csomó magas színvonalú játékot szállítsunk, amelyek megmutatják, hogy valóban keményen dolgozunk.” Gabe Newell, cáfolva azt az általánosan elterjedt feltételezést, hogy a Valve-nál mindenki csak szarakodik egész nap. (2018. augusztus)
„Határozottan vannak olyan játékok fejlesztés alatt, amelyeket be fogunk jelenteni. Jó móka játékokat kiadni.” Gabe Newell, a Half-Life hatásáról nyilatkozva: Alyx a Valve érdeklődésére az új játékok készítése iránt. (2021. január)
„Jelenleg több játék is fejlesztés alatt áll a Valve-nál, és szerintem elég izgalmasak.” Greg Coomer, hangsúlyozva, hogy a Valve-nál sokkal több minden van készülőben, mint az Aperture Desk Job. (2022. március)
Hogy igazságosak legyünk a Valve-val szemben, sok minden van folyamatban. A Steam még mindig dönti az egyidejű felhasználói rekordokat(új fülön nyílik meg), és a Steam Deck(új fülön nyílik meg) úgy néz ki, hogy a Valve által évek óta hajszolt jogos hardveres siker lesz. Mégis, nem lehet figyelmen kívül hagyni azt a tényt, hogy ezt a sistergést már sokszor hallottuk anélkül, hogy láttuk volna a steaket, és nincs kétségem afelől, hogy ez ismét meg fog történni, szinte biztos, hogy még mielőtt bármilyen új játékot kapnánk a Valve-tól.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu