Matt Smith elárulta, miért csatlakozott az HBO Sárkányok háza szereplőgárdájához

MOZI HÍREK – Matt Smith alakítja Daemon Targaryent a Trónok harca előzménysorozatában és most arról beszélt, hogy konkrétan miért csatlakozott az HBO Sárkányok háza szereplőgárdájához.

 

Matt Smith az HBO Sárkányok háza című sorozatának két epizódján keresztül minden jelenetben profi, amiben szerepet kapott. A színész Daemon Targaryent alakítja, a király testvérét és egy újabb szereplőt, aki azt hiszi, hogy ő a Vastrón jogos örököse. A Doctor Who-ban játszott szerepéről ismert Smith eleinte szkeptikus volt a szerepével kapcsolatban, és bevallása szerint nem volt biztos benne, hogy a sorozat hogyan követi majd egy olyan kolosszális sorozatot, mint a Trónok harca.

A The Hollywood Reporterrel készített interjúban Smith megosztja az érveit, hogy miért csatlakozott a House of the Dragonhoz, és barátságát a társszereplője, Paddy Considine iránt. Ő játssza Viserys királyt a fantasy eposzban, és karaktere már többször összeütközésbe került Daemonnal. Considine volt az egyik első színész, aki szerepet kapott a House of the Dragonban, és ez volt az egyik oka annak, hogy Smith beleegyezett a sorozatba.

„Egy parkolóban voltam, és az ügynököm azt mondta: ‘Van ez a szerep ebben az új sorozatban, ami a Trónok harca előzménye. Erre én: ‘Ohhh. Nem is tudom. Nehéz, nem igaz? Nehéz követni. Nem láttunk már ilyet korábban? De aztán [az ajánlat] valahogy nem ment el. Aztán újra felmerült, aztán elmentem egy próbafelvételre, és ennyi volt. Tudomásomra jutott, hogy Paddy Considine is részt vesz a sorozatban. Neki már felajánlották Viserys király szerepét, én pedig nagy csodálója voltam Paddy-nek, és mindig is szerettem volna vele dolgozni. Szóval ez volt az igazi vonzerő.”

A Trónok harca folytatása nem lenne könnyű feladat, hiszen a sorozat nyolc évad alatt elért nézettséget és díjakat nehéz lenne megismételni. Eddig azonban minden rendben Matt Smith és a Sárkányok háza számára.

Úgy tűnik, Daemon az a Targaryen-típus, akit a legtöbb rajongó elképzel, amikor az ikonikus házra gondol George R.R. Martin fejéből. Könyörtelen, de a szívében van egy gyengéd pont Rhaenyra iránt is. A rajongók már régóta várják, hogy többet láthassanak a Targaryen családból, és Matt Smith alig várta, hogy életre keltse ezt az alakítást.

„És aztán Daemonban annyi érdekesség van. Imádom a bátyjával való kapcsolatát. Ő egy zseniális karakter, mert sosem tudod pontosan, hogy mit gondol. Tetszett a kétértelműsége. Van egy olyan kegyetlenség a személyiségében, amit nagyon érdekesnek találtam, hogy ilyen rosszul viselkedő karaktereket látok. De sok szempontból őszintének tűnik, amit ő gondol.”

A rajongók Matt Smith-t Daemon Targaryen szerepében és az együttes többi szereplőjét minden hétfőn hajnali 3-tól láthatják, amikor a Sárkányok háza érkezik az HBO Maxon.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu