Vajon miért törölték anno az Amazon LOTR MMO-ját? Végre elárulták a valódi okot!

Az Amazon feladta a projektet, miután a tárgyalások során nem sikerült megegyezniük a Tencenttel.

 

 

Amikor tavaly hirtelen törölték az Amazon Lord Of The Rings MMO-ját, azon tűnődtünk, mi lehetett az oka annak, hogy a cégóriás és a Tencent közötti tárgyalások megszakadtak, miután úgy éreztük, hogy jelentős mennyiségű hype volt a játék körül.

A Gamespotnak adott interjújában az Amazon Games elnöke, Christoph Hartmann elárulta, hogy a Tencent – a kínai techóriás, amely világszerte befektetésekkel rendelkezik – bevonása után a játék fejlesztése annyira bonyolulttá vált, hogy az amerikai vállalat úgy döntött, inkább ejti az egészet.

Hartmann szerint a vállalatok „talán együtt dolgozhattak volna” egy másik projekten, de „túl nagy cégek voltak ahhoz, hogy igazán partnerekké váljanak” az MMO-nál. Így az Amazon továbbállt.

 

 

 

 

Az amerikai óriás eredeti megállapodása a LOTR MMO-val kapcsolatban a hongkongi Leyou-val történt, egy olyan céggel, amely gyakorlatilag mikroszkopikus méretű volt az Amazon és a Tencent óriási tömegeihez képest. A dolgok viszonylag jól haladtak, amíg a Tencent meg nem vásárolta a Leyou-t 2020 decemberében. Ez pedig gátat szabott a munkálatoknak: A Middle-earth Enterprises – a LOTR-jogok birtokosa – felmondta az MMO LOTR-licenchez fűződő jogait, és szükségessé tette egy új megállapodás megkötését.

A tárgyalások elhúzódtak, de úgy tűnik, hogy a Tencent és az Amazon egyszerűen nem tudott megegyezni abban, hogy hogyan osztják fel a tolkieni tortát. Hartmann úgy állítja be, hogy a nézeteltérés abból a vitából fakadt, hogy melyik megacég kezébe kerüljenek a vonatkozó jogok. Megemlíti, hogy egy olyan helyzet, amelyben a kínai cég birtokolja a licencet, az amerikai pedig fejleszti a játékot, nem volt elfogadható, ezért az amerikai fél úgy döntött, hogy kiszáll.

Úgy tűnik, mindkét óriáscég jól jött ki a dologból.

A Tencent továbbra is lassan-lassan elkerülhetetlenül húzza maga köré a cégeket, míg az Amazon a Lost Ark és a New World személyében több sikeres MMO-t tudhat magáénak. „Ebbe szeretnék továbbra is befektetni” – mondja Hartmann kissé reménykedve. „Tudom, nem lesz belőle A Gyűrűk Ura, de megvan a saját fantáziánk; miért ne építhetnénk tovább erre”.

 

 

The Lord of the Rings: Gollum: az első képek a next-gen Gyűrűk ura játékból!

 

 

Miközben az amerikai vállalat hatalmas hírverés és lelkesedés mellett mutatta be A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi című sorozatát, el kell gondolkodnunk azon, hogy a cégóriás egy kis része nem kíván-e egy jövedelmező, Középfölde MMO-t, amit megmutathatna az új nézőknek.

A sorozat rajongói várhatják a hamarosan megjelenő Gollam-játékot és a Take Two Private Division projektjét, de ezek után minden jövőbeli Gyűrűk Ura játék az Embracer Grouptól érkezik, amely nemrég szerezte meg a könyvek adaptálásának jogait. A Tencent és az Amazon óriások, de az Embracer maga is akvizíciós körúton van, nyilvánvalóan van elég pénze, és nem véletlenül vette meg ezeket a jogokat.

Forrás: Gamespot

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu