[ND] Kirby’s Return to Dream Land Deluxe, avagy a cuki rózsaszín gömböc visszatér! [VIDEO]

A sikeres Kirby Wii-játékot Switchre adaptálják, megtartva a négyjátékos kooperatív multiplayerét.

 

 

A Kirby and the Forgotten Land év eleji jó fogadtatása után a Nintendo rózsaszín golyója a legutóbbi Directre is begurult, hogy megmutassa legfrissebb videójátékát, ami tulajdonképpen a Wii-re alig több mint 10 évvel ezelőtt megjelent cím adaptációja. A Kirby’s Return to Dream Land Deluxe-ról van szó, amely most már megjelenési dátummal és trailerrel is rendelkezik.

A színes akció-platform kalandot szólóban vagy barátainkkal is élvezhetjük a 4 játékos kooperatív többjátékos módjának köszönhetően, amelyben az univerzum különböző karaktereivel játszhatunk, vagy a címszereplő négy változatánk az irányítását is átvehetjük, akiknek ikonikus képessége, hogy klónozni tudja azok képességeit, akiket megeszik.

„Válogatott minijátékok is elérhetőek, köztük több ismerős, mint például a Kirby Samurai, és egy vadonatúj játék: Maglor’s Bloodhunter” – számol be a játék hivatalos szinopszisa.

Vajon mikor élvezhetjük a Return to Dream Land Deluxe-ot Nintendo Switch-en? A rózsaszín gömböc új kalandja 2023. február 24-én kerül a boltokba.

 

No de miért éppen Kirby?

 

Bármilyen hihetetlen, de az aranyos rózsaszín golyóbis kalandjait bemutató franchise egy létező személyről, méghozzá a 2019-ben elhunyt John Joseph Kirby Jr. ügyvédről kapta a nevét.

 

 

Az ügyvéd John Kirby és a róla elnevezett karakter – a hasonlóság szembeötlő.

 

 

Legismertebb ügye a Universal City Studios, Inc. kontra Nintendo Co., Ltd. volt 1984-ben, amelyet a Mudge Rose partnereként kezelt. Ebben az ügyben ő védte a Nintendót a Universal Studios peres eljárásával szemben a Donkey Kong videójátékkal kapcsolatos vitában, amelyről az Universal azt állította, hogy a King Kong című filmjük címszereplőjének engedély nélküli felhasználása.

Kirby megnyerte az ügyet, ami mérföldkőnek számított a Nintendo számára.

Az ügyvéd ugyanis bizonyítékot mutatott be arra vonatkozóan, hogy bár a Universal korábban megnyert egy jogi csatát az RKO ellen, amely szerint a King Kong története és karakterei köztulajdonban vannak; ám a Universalnak nem volt jogi alapja arra, hogy a karakterek és az alapforgatókönyv (férfi megment egy nőt egy nagy majomtól) tulajdonjogát követelje, amikor a stúdió eredetileg perrel fenyegette a Nintendót. A per megnyerése miatt úgy tekintettek a jogászra, mint aki „megmentette a Nintendót” abban az időben, mikor az még éppen csak betörőben volt a videójátékok amerikai piacára.

Hálából a segítségért a Nintendo egy 30 000 dolláros vitorláshajót adott az ügyvédnek, amelyet Donkey Kong-ra kereszteltek, valamint „kizárólagos világméretű jogokat a név vitorlásokhoz való használatára.” Shigeru Miyamoto azt is kijelentette, hogy a Kirby karakter nevét (amelyet Masahiro Sakurai alkotott) az ő tiszteletére választották. A pletykák szerint a Dream Land című játék egy példányát végül el is küldték az ügyvédnek, aki nagyra értékelte a gesztust.

Forrás: Nintendo.com, Wikipedia

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu