GTA VI-szivárogtatás: a Rockstar és a Take-Two komoly ellenlépéseket tesz!

Nem csupán fórumokat és Reddit-oldalakat tesznek elérhetetlenné, de jogi lépésekre is készülnek a GTA VI alkotói.

 

 

A GTA VI friss kiszivárogtatása a játékipar történetének egyik legnagyobb botránya volt, így elkerülhetetlen, hogy a hivatalos válasz kellően gyors és elrettentő erejű legyen. Úgy tűnik, a válaszlépések sora elkezdődött: a Rockstar Games közleményben erősítette meg, hogy a vállalat „hálózati behatolást szenvedett el”, ahol egy „illetéktelen harmadik fél illegálisan hozzáférhetett és letölthetett bizalmas információkat a rendszereinkből, beleértve a következő Grand Theft Auto korai fejlesztési felvételeit”.

A közlemény továbbá kifejezi, hogy a Rockstar „rendkívül csalódott” amiatt, hogy a GTA VI részleteit „ilyen módon osztották meg”, és azt mondja, hogy a stúdió „megfelelően be fogja mutatni nektek ezt a következő játékot, amikor az elkészül”.

Hozzáteszik, hogy a játék munkálatai „a tervek szerint” folytatódnak, ami arra utal, hogy a kiszivárgás nem befolyásolja a játék tervezett fejlesztését, ahogyan az a Half-Life 2 esetében történt. A teljes nyilatkozatot a cikk végén olvashatod.

 

 

A Grand Theft Auto játékok eltűnése a RockStar indítóprogramjának összeomlásához kapcsolódik.

 

 

Eközben a Take-Two Interactive megküldte a felvételek (és a felvételekre mutató linkek) eltávolításáról szóló értesítést több weboldalnak. A Take-Two válasza tegnap késő este kezdődött, a YouTube-on több olyan videót is eltávolítottak a cég kérésére, amelyeken a kiszivárgott felvételek láthatóak. A Take-Two két nagy GTA-közösségnek is felszólítást küldött a visszavételre, nevezetesen a GTA VI subreddit oldalának és a GTAForumsnak, a kiszivárgás eredeti forrásának.

Ahogy arról a VGC beszámolt, a GTA VI subredditet ideiglenesen lekapcsolták, amíg a moderátorok megtisztították a kiszivárgott anyag minden képétől.

Azóta újra megnyitották egy figyelmeztetéssel, amely szerint „senki nem tehet fel linkeket, fotókat és videókat a legutóbbi kiszivárogtatásokról”, hogy megvédjék a subredditet attól, hogy „a Rockstar Games eltörölje”.

Ráadásul a GTAForums topicját, amely az egész ügyet elindította, szintén leszedték, miközben a kiszivárgott anyagokra mutató linkeket vagy eltávolították, vagy más módon elrejtették. A topic most újra online, de le van zárva egy olyan üzenettel, amely szerint: „Minden érzékeny médiát ebben a témában elrejtettünk, és a témát archiválási okokból újra nyilvánossá tettük”.

 

 

 

 

A Take-Two az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelethez benyújtott beadványában is foglalkozott a kiszivárgással, amelyben megerősítette, hogy a folyamatban lévő projekteket és online szolgáltatásokat ez nem érinti, és hogy „már megtette a lépéseket az incidens elszigetelésére és megfékezésére”.

A szivárgás eredetileg a GTAForumson jelent meg vasárnap kora reggel, és úgy tűnik, hogy egy social engineering hack eredménye.

A kiszivárogtató, aki különbözőképpen a „Tea Pot” becenévre hallgat, egy nemrégiben történt, az Ubert érintő hackelésért is vállalta a felelősséget. A felvételek hitelességével kapcsolatos mérlegelést követően a Bloomberg munkatársa, Jason Schreier megerősítette, hogy a kiszivárogtatás jogos. Miután a szivárgás elterjedt, Tea Pot frissítette eredeti posztját egy üzenettel a Rockstarnak és a Take-Two-nak, azt állítva, hogy „tárgyalni szeretne egy üzletről”, bár nem részletezték az általa javasolt üzlet jellegét.

Forrás: VGC, Take-Two

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu