40 éves a Poltergeist, amelynek egyes színészeit mintha átok súlytotta volna – a túlélő gyereksztár erre is reflektált egy interjúban

MOZI HÍREK – Oliver Robins, aki a középső gyereket, Robbie-t játszotta, megosztja gondolatait a „Poltergeist átkáról” és Steven Spielberg tényeiről.

 

A kísértetházas sikerfilm és az 1982-es Poltergeist című kasszasiker rajongói emlékezhetnek arra, hogy a Freely családnak – amelyben Craig T. Nelson és JoBeth Williams játszotta a szülőket és három gyermeküket – hogyan kellett megbirkóznia az új külvárosi otthonukat megszálló dühös szellemekkel. Oliver Robins, aki a középső gyermeket, Robbie Freelyt alakította, nemrég a Yahoo Entertainmentnek beszélt a kultikus klasszikus filmről. Robins örömmel oszlatta el a Poltergeist körül régóta keringő mítoszt, miszerint valójában Spielberg rendezte a filmet, nem pedig Tobe Hooper. Robins szerint Spielberg rendező ugyan társírója volt a forgatókönyvnek, és aktívan jelen volt a forgatáson, de ragaszkodik ahhoz, hogy mindig Hooper volt az, aki a stafétabotot tartotta, legalábbis amikor a kamera előtt állt.

Egy másik érdekes érdekesség, aminek Robins elmondása szerint szemtanúja volt, az archámozási jelenet volt, amelyben a színész egy tükör előtt hámozta le az arcát. Robins állítása szerint a kezek, amelyek a hámozást végezték, Steven Spielbergé voltak. Tobe Hooper rendezte őt, mondván,

„Oké Steven, a kezednek itt kell lennie.”

Ami a hírhedt Poltergeist átkot illeti, Robinsnak erről is volt mondanivalója.

„Remélem, hogy nincs átok, mert én még mindig itt vagyok. Bizonyos fokig hiszek a paranormális dolgokban, de nem hiszem, hogy van átok, mert azok a halálesetek megmagyarázhatók. Megtörténtek ezek a tragédiák, de úgyis megtörténtek volna, akár benne voltak [a színészek] a filmben, akár nem. Mint Heather esetében, neki is volt egy olyan betegsége, amivel nem kezelték. Szóval, nem hiszem, hogy ezek összefüggnek egymással.”

Öt hónappal a film bemutatása után Dominique Dunne-t, aki a legidősebb Freeling lányt, Danát játszotta, meggyilkolta egy volt barátja. 1988-ban a legfiatalabb filmbeli testvér, Heather O’Rourke 12 évesen elhunyt egy súlyos bélszűkület következtében. Mindkét haláleset tragikus és megrázó volt. Robins a Yahoo-nak nyilatkozott,

„A barátom volt, és mindig nálam lakott. Nem tudtam, hogy valami baja van. Olyan szörnyű tragédia volt, és őszintén szólva nem tudtam, hogyan dolgozzam fel. Ez egyfajta fordulópont volt az életemben, ahol ráébresztett arra a valóságra, hogy az élet véges, és minden nap igazán értékes”.”

A másik gyakran emlegetett átok áldozata Julian Beck és Will Sampson, mindketten az 1986-os folytatásban, a Poltergeist II: A másik oldalon tűntek fel. Mindkét férfi betegségben halt meg. Richard Lawson, aki az eredeti filmben szerepelt, csak hajszál híján menekült meg a haláltól 1992-ben, amikor az USAir 405-ös járata a Flushing-öbölbe zuhant. A fedélzeten lévő 51 emberből összesen 27-en haltak meg. 2009-ben egy másik szereplő is meggyilkolták. Lou Perryman játszotta Pugsley kis szerepét az eredeti filmben. Ő 67 éves volt, amikor egy nemrég szabadult volt fegyenc saját otthonában egy baltával megölte.

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu