Sárkányok háza: Fabien Frankel 7 hónapig készült Rhaenyra és Criston Cole szexjelenetére

MOZI HÍREK – A Sárkányok házában szereplő Fabien Frankel beszélt arról, hogyan készült fel az egyik központi interakcióra Rhaenyra hercegnő (Milly Alcock) és karaktere, Ser Criston Cole között.

 

Ser Criston és Rhaenyra a House of the Dragon 1. évadának első felében egyre közelebb kerültek egymáshoz. A hercegnő személyesen választotta őt a Királyi Gárda egyik tagjává, egy hét tagú rendbe, amely arra esküdött fel, hogy legjobb képességei szerint őrzi a királyt és a királyi családot. A Királyi Gárdának azonban esküt kell tennie: az Éjjeli Őrséghez hasonlóan nem vesznek birtokot, nem szülnek örökösöket, és a cölibátus életét választják. A House of the Dragon 4. epizódjában azonban Rhaenyra és Ser Criston flörtje tetőfokára hág, és végül szexelni kezdenek, ami végül nem kis bajt okoz mindenkinek.

Az Entertainment Weekly West of Westeros podcastjában Frankel arról beszélt, milyen előkészületeken ment keresztül a jelenethez, amelyen hét hónapig gondolkodott. Frankel így nyilatkozott a jelenetről: „A nagy dolog számomra az volt, hogy ne úgy érezzem, mintha egy újabb felesleges, izzadságtól csillogó háton szexjelenet lenne, mert ez egyszerűen nem olyan. Bárki, aki valaha is szexelt, megmondja neked, hogy a szex nem olyan szép.” Ő, Alcock és a rendező Clare Kilner ezt az ethoszt választották a jelenet forgatásakor.

A jelenet középpontjában például Ser Criston páncéljának levétele áll. Ez nem csak azt jelképezte, hogy Ser Criston megszegte fogadalmát, hanem egy plusz réteg realisztikus feszültséget adott a jelenetnek, ahogy Rhaenyra segített neki levetkőzni a nehézkes öltözéket. Ahogy Frankel mondja: „Csak emlékszem az oda-vissza szövegekre, az oda-vissza telefonhívásokra, az oda-vissza találkozókra Clare, köztem, Milly és az intimitás-koordinátorunk között. De különösen én, Clare és Milly azon gondolkodtunk, hogy „Hogyan tegyük ezt emberivé?”””.

A House of the Dragon nem zárkózik el a szexuális tartalmaktól, de ahogy a showrunnerek ígérték, igyekeztek eltávolodni az „indokolatlan” szex- és erőszakjelenetektől. A jelenetre adott reakciók árnyaltak voltak, és talán pont erre törekedett a sorozat. A Ser Criston és Rhaenyra közötti hatalmi egyensúlyhiányról szóló viták különösen kiemelkedőek, és egyesek Criston vonakodását annak jeleként értékelték, hogy nem akarta folytatni. Mások szerint a hosszú, elhúzódó felvételek Criston tudatos döntését mutatják, hogy belemegy a randevúba.

A jelenet jelentősen eltért az epizód többi szexjelenetétől. Daemon (Matt Smith) és Rhaenyra majdnem beteljesíti tiltott viszonyát, de Daemon félreáll, amint látja, hogy nagyrészt Rhaenyra kezdeményez. Az epizód utáni interjúkban egyértelművé teszik, hogy ez azért van, mert Daemon nem szereti Rhaenyra dominanciáját, bár mások úgy értelmezték, hogy Daemon meggondolta magát, hogy bántja-e unokahúgát. Alicent (Emily Carey) és Viserys (Paddy Considine) szintén kellemetlen találkozásban van része, amelyben Alicent egyértelműen boldogtalan és kielégítetlen, a kamera pedig elidőzik az arckifejezésén, és egyértelmű különbséget tesz közte és Rhaenyra között. Alicent borzasztóan boldogtalan, de beleillik abba a szerepbe, amit neki szántak, míg Rhaenyra szeretne kibújni a vele szemben támasztott elvárások alól, de úgy találja, hogy a társadalom megbünteti ezért.

Forrás: GameRant

 

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu