Szinte fix, hogy új főhős lesz a Dragon Age: Dreadwolfban

A Dragon Age 4 (mert a Dreadwolf az) igyekszik egy nehezen megoldható egyensúlyt megteremteni…

 

Már közel nyolc éve, hogy új Dragon Age-et láthattunk, ugyanis 2014-ben jelent meg a cross-gen (PlayStation 4, Xbox One; PlayStation 3, Xbox 360) lét miatt technikailag visszafogott Dragon Age: Inquisition. A negyedik rész fejlesztése nem volt egyszerű (az Electronic Arts tervei szerint ebben is lett volna élő szolgáltatásos, live service komponens, de a Respawn Star Wars Jedi: Fallen Order sikere miatt meghátrált a kiadó), ám a BioWare Austin és a BioWare Edmonton nem egyszerű feladatot vállalt magára: a játékkal a veteránok mellett az újoncoknak is kedvezni szeretnének.

A Dragon Age: Dreadwolf egyensúlyt teremtett. Egyrészt a veterán rajongók régi kérdéseire ad válaszokat, miközben egy olyan játékról van szó, amit a franchise újoncai is elkezdhetnek (és az sem baj, ha csak a Dragon Age: Inquisitiont játszották évekkel ezelőtt, mert ők is elkezdhetik), írta a BioWare blogján  Sylvia Feketekuty, a Dragon Age: Dreadwolf vezető írója (akinek kissé magyaros neve van…).

„A más franchise-ainkban levő hatalmas galaxisokkal ellentétben a Dragon Age: Dreadwolffal visszatérhetünk Thedasba, ahol újra felkereshetjük barátainkat és az ismerős helyeket. Egyes rajongók a 2014-ben megjelent Inquisition óta nem töltöttek időt a Dragon Age-dzsel, míg mások az azóta megjelent összes képregényt és történetet elolvasták. Mások egyáltalán nem játszottak Dragon Age-játékkal, és fogalmuk sincs, ki az a kopasz fickó (ő volna Solas). Ez egy sokszínű közönség, és a Dreadwolf fejlesztése során arról is beszélgettünk, hogy a csapat hogyan jutalmazhatja meg a visszatérő rajongókat és hogyan üdvözölheti az újakat,” tette hozzá Ryan Cormier, a narratíva szerkesztője.

A blogposztban arra is utaltak, hogy a Dragon Age: Dreadwolf (ami sem megjelenési időszakkal, sem célplatformokkal nem rendelkezik, de utóbbi esetében a PlayStation 5/Xbox Series/PC trió tűnik reálisnak) új főhőst is kaphat, ami követné az előző részek példáját. A játék fejlesztéséről idén azt mondta a stúdió, hogy félúton tartanak vele. Ki tudja, talán 2023 végén érkezhet.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu