A Google végre bemutatta Pixel 7 és 7 Pro telefonjait!

TECH HÍREK – Az év eleji ugratást követően a Google részleteket árul el a közelgő Pixel 7 és Pixel 7 Pro új és továbbfejlesztett funkcióiról.

 

 

A Google hivatalos bejelentést tett, amelyben leleplezte két legújabb fővonalbeli termékét: a Pixel 7-et és 7 Pro-t. A megacég néhány új információt is elárult a Pixel termékcsalád fejlődésével kapcsolatban, valamint egy meglepő döntést is.

Még májusban a Google I/O 2022-es, éves fejlesztői konferenciáján vethetett egy pillantást a közönség Pixel 7 és 7 Pro telefonok hátoldalára.

Most a vállalat mind a Pixel 7, mind pedig a nagy testvér, a Pixel 7 Pro esetében felemelte a fedelet, és további részletekkel szolgál a rajongóknak a párosról. A telefonok a Google Tensor G2-t kapják majd, ami a vállalat saját processzora, valamint a Titan M2 chipet, ami a felhasználói adatok biztonságát hivatott javítani. Meglepő módon a Google azt is elárulta, hogy az új telefonok saját beépített VPN-rel (virtuális magánhálózat) érkeznek majd, felár nélkül.

Ez azért érdekes választás, mert a cég korábban már 2020-ban kiadta a saját VPN-jét, de akkor 10,99 dollár/hó díj ellenében, és az a kiadás másféle kedvezményekkel járt. A Google nem utalt arra, hogy a Pixel 7 felhasználók megkapják-e ugyanezeket a kedvezményeket.

Az új telefonok számos más funkcióval és fejlesztéssel is büszkélkedhetnek elődeikhez képest. A 7-es és 7 Pro jobb kamerákkal rendelkezik majd, amelyek képesek lesznek a bőrszínek szélesebb skálájának pontosabb megörökítésére, és alkalmasabbak lesznek az éjszakai szelfik készítésére. A szelfikamera ezentúl arcfelismerő szoftvert is tartalmazni fog, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a készülékek feloldását. A nagyobb biztonság érdekében ez a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval párosul.

 

 

 

 

A telefonok extrém akkumulátorkímélő üzemmóddal is rendelkeznek majd, amely használat közben a Google szerint akár 72 órára is meghosszabbíthatja az akkumulátor üzemidejét. Valamint a Pixel 7 és 7 pro rendelkezik majd Clear Calling funkcióval. A funkció a gépi tanulás segítségével igyekszik majd csökkenteni a háttérzajt és javítani a hívásminőséget.

Az új és továbbfejlesztett funkciók listájából kiemelkedik, hogy a Google megduplázza az adatvédelem és a biztonság kérdését.

Ezt a cég közvetlen versenytársa, az Apple mindig is előtérbe helyezett a termékeivel. A Titan M2 chip, a beépített VPN, az arcfelismerés és az ujjlenyomat-olvasó mind a biztonságra való nagy hangsúlyt helyezi, amit sok rajongó valószínűleg örömmel vesz majd.

Ez most a telefonos megjelenések szezonja, az Apple iPhone 14 már itt van, a Google Pixel 7 és 7 Pro pedig a láthatáron. A 7-es 599 dolláros és a 7 Pro 899 dolláros árával a rajongók hamarosan saját szemükkel láthatják, hogy a két technológiai óriás hogyan viszonyul egymáshoz.

A Pixel-telefoncsalád már előrendelhető, október 13-án kezdődnek a szállítások.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu